Decis! 9 ani de închisoare cu executare pentru Vladimir Filat

16:14, 27 iunie 2016 | Politica | 3097 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Fostul premier Vladimir Filat își va petrece următorii 9 ani după gratii. Sentința a fost pronunțată la Judecătoria Buiucani luni, 27 iunie. Cu toate acestea, Filat cataloghează sentința drept una ilegală și susține că aceasta urmează să fie contestată la CEDO.

„Este o sentință ilegală. Acest proces nu a fost public, dar sper că în țara asta oamenii se vor trezi. Vom merge până la CEDO”, a declarat Vlad Filat. Procurorul care se ocupă de acest caz, Andriana Bețișor, a declarat că acuzarea nu este mulțumită de hotărârea care a fost pronunțată, susținând că decizia urmează a fi contestată.

„Ne-am pomenit astăzi cu o sentință de 9 ani. Ne rămâne să tragem concluzii. Când alți funcționari publici sunt condamnați pentru mită de câteva mii de lei la sentințe similare la ce trebuie să ne gândim. Probele nu au fost contestate și nu au fost aduse contraargumente. Indiscutabil sentința va fi contestată. Nu suntem de accord cu această pedeapsă”, a declarat procurorul Adriana Bețișor.

Amintim că procurorul Adriana Bețișor a solicitat ca Vladimir Filat să fie condamnat la 19 ani de închisoare. Menționăm că fostul premier mai este cercetat și într-un alt dosar.

Navighează dupa cuvinte-cheie: