De ce Dodon cere anume acum demisia lui Chirtoacă?

12:21, 7 februarie 2018 | Politica | 3851 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a cerut primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, să demisioneze, subliniind că acesta ar fi un pas demn, ce ar oferi o şansă pentru redresarea situaţiei în municipiul Chişinău.

Îndemnul şefului statului ar trebui să fie unul tentant pentru Partidul Liberal, dar și pentru Chirtoacă personal. Liberalii îşi doresc cu orice preţ să se răzbune pe democraţi, care au instalat-o pe Silvia Radu în locul lui Dorin Chirtoacă, iar o şansă mai bună nu vor mai avea, dacă nu vor da curs îndemnului lansat de preşedinte. Democraţii mizează mult pe figura Silviei Radu în perspectiva viitoarelor alegeri locale în Chişinău, însă pentru ca investiţia făcută în imaginea ei să dea rezultate este nevoie de timp. Prin urmare, demisia lui Chirtoacă i-ar putea lipsi pe democraţi de timpul preţios de care dispun în actualele condiţii şi ar reduce dramatic şansele Silviei Radu de a obţine un scor bun pentru democraţi la alegerile locale în capitală.

La ora actuală doar guvernarea şi sateliţii săi nu sunt interesaţi de alegeri anticipate în Chişinău. Toate celelalte partide, inclusiv principalul partid de opoziţie – PSRM, dimpotrivă, s-ar bucura de anticipate, pentru că ar obţine şansa să reapară în prim planul vieţii politice şi să-şi promoveze candidaţii inclusiv în perspectiva alegerilor parlamentare în baza sistemului electoral mixt.

Mingea e în terenul liberalilor şi al lui Chirtoacă personal. Este el, oare, suficient de dornic de răzbunare, dar şi destul de curajos, abil şi vizionar, ca să recurgă la un asemenea pas, sau poate că lupta inegală cu „guvernarea coruptă şi nedreaptă”, din care, spre marele lui regret, nu mai face parte, l-a vlăguit definitiv?

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,