Consilierii municipali socialişti vor boicota ședința CMC de mâine

14:52, 3 februarie 2016 | Politica | 1496 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Socialiștii au boicotat ședința Consiliului Municipal Chișinău, cerându-i primarului Capitalei și celorlalți membri ai consiliului să instituie un moratoriu asupra privatizării terenurilor din proprietatea urbei, dar și în alte chestiuni, cum ar fi punerea în legalitate a construcțiilor neautorizate. Cererea socialiștilor a fost făcută publică de către deputatul acestui partid Vlad Bătrîncea, care a venit special pentru asta la ședința consiliului. El i-a cerut lui Chirtoacă să se consulte cu oamenii înainte de a elibera autorizații.

,,Trebuie de informat și consultat cetățenii, dar nu așa abuziv peste noapte apare un șantier în locul era un teren de joacă pentru copii. De aceea, introduceți moratoriu pe întrebări de: arendă, de scoatere în vânzare, de construcții și fel de fel de scheme. Știm bine cât costă aceste întrebări și cât costă fiecare lot de teren și privatizare, că aici se aduc bani cu sacul. Însă, până acum ați activat, dar acum vă rog frumos să vă opriți’’.

 În replică, Dorin Chirtoacă a respins acuzațiile ce i-au fost aduse și a menționat că autorizațiile eliberate de Primărie sunt legale și că socialiștii încearcă să folosească aceste chestiuni în scop politic.

,,În ceea ce privește situația de astăzi,. Lucrurile sunt clare fără să luăm cuvântul. Ședința nu are cvorum și nu poate avea loc. în ceea ce privește întrebările de construcție, dosarele respective care sunt avute în vedere, Miron Costin, Moscovei, Doga, ele au fost verificate, despre ele s-a anunțat în ședința primăriei nu o dată și ele sunt eliberate în conformitate cu legea. Dosarele sunt legale și ele nu au fost emise fără verificări repetate de către Primărie. De aceea faptul că PSRM încearcă să folosească aceste chestiuni în scop politic, de partid este un drept al lor, atât timp cât aceste acțiuni se desfășoară pașnic. Altfel, să recurgem la blocarea tuturor șantierelor din oraș ar însemna să blocăm orașul în ansamblu să nu mai fie locuri de muncă. Orice companie licențiată are dreptul să construiască’’ .

Chiar dacă ședința Consiliului Municipal Chișinău nu a avut loc, liberalii și socialiștii s-au certat ca la ușa cortului.

Amintim că în ultimele zile membrii PSRM îl acuză pe Chirtoacă de încălcări legislative grave admise la eliberarea autorizațiilor de construcție în Capitală. Potrivit consilierului municipal Ion Ceban, primarul general al Capitalei îi acordă, prin decizii ilegale, terenuri municipale deputatului PL, Iurie Dârda, care deține mai multe companii de construcții.