Condiția lui Filat, ca PLDM să participe la guvernare – anunțată de avocatul său

13:43, 2 decembrie 2015 | Politica | 1256 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Liderul Partidului Liberal Democrat , Vlad Filat, susține decizia colegilor săi de partid de a participa la consultări în vederea creării unei majorități parlamentare, dar doar cu anumite condiții. Printre acestea se numără scoaterea statului din captvitate.

„PLDM ar trebui să pună condiții clare de scoatere a statului din captivitate. Condițiile trebuie să se refere la separarea puterii în stat și construirea unui stat de drept, scoaterea instituțiilor de drept din captivitate. Dacă nu se reușește obținerea acestor lucruri, mai bine să treacă în opoziție”, a fost mesajul transmis de Vlad Filat, prin intermediul avocatului său Igor Popa, în cadrul unei emisiuni de la postul tv N4.

Avocatul lui Filat crede că tot ce i se întâmplă acum clientului său îl va face mai puternic și mai determinat, menționând în același timp că Filat pledează nevinovat.

Igor Popa se declară convins că dosarul în care este învinuit clientul său nu are sorți de izbândă, pentru că procurorii nu dețin probe concludente pentru a demonstra vinovăția lui Filat.  Avocatul a mai spus că liderul PLDM, va fi în libertate în maximum un an pentru că ancheta penală nu poate dura mai mult de 12 luni.

Amintim că Vlad Filat se află în arest de aproape două luni. El este învinuit de spălare de bani și acte de corupție.