Chetraru nu mai poate fi demis, Streleț a rămas cu buza umflată

16:40, 22 octombrie 2015 | Politica | 2002 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Centrul Național Anticorupție a trecut din subordinea Guvernului în cea a Legislativului, iar astfel directorul instituției, Viorel Chetraru nu va mai putea fi demis la propunerea premierului, Valeriu Streleț, care a solicitat acum câteva zile, șefului statului, Nicolae Timofti să îl demită pe șeful de la CNA.

Viorel Chetrarua  fost Salvat de la demisie, de votul deputaților din PLDM, PSRM și PCRM. În cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, socialiștii, democrații și comuniștii au votat în două lecturi un proiect care prevede ca CNA să treacă din subordinea Guvernului în cea a Parlamentului. Inițiativa a venit din partea Partidului Democrat și a fost adoptat cu voturile a 65 de deputați.

Astfel, directorul CNA va putea fi numit de Parlament și va avea un mandat de cinci ani, fără posibilitatea de a putea fi numit pentru un mandat consecutiv.

Menționăm că în luna mai 2013, Centrul Naţional Anticorupţie din Moldova a trecut în subordinea Guvernului, după ce Parlamentul a votat în două lecturi o propunere în acest sens inițiată de PLDM. Centrul Național Anticorupție este varianta transformată a Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei.

Menționăm că la o zi după ce liderul PLDM Vlad Filat a fost reținut de Centrul Național Anticorupție, premierul Valeriu Streleț, care a preluat conducerea Partidului Liberal Democrat, a trimis un demers către președintele Nicolae Timofti prin care a solicitat să inițieze procedura de demisie a șefului CNA, Viorel Chetraru.

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,