Chetraru îi răspunde lui Streleț pe subiectul demisiei

17:19, 16 octombrie 2015 | Politica | 1956 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Viorel Chetraru se va conforma deciziei pe care o va lua șefului statului, Nicolae Timofti, care ar viza sau nu demisia acestuia. Declarația șefului CNA a venit după ce premierul, Valeriu Streleț a expediat preşedintelui Republicii Moldova un demers, formulat în temeiul articolului 8, aliniat 8, din legea privind Centrul Naţional Anticorupţie. Prin acest document, Streleț  inițiază procedura de demisie a şefului Centrului Naţional Anticropuţie, Chetraru Viorel.

„Sunt general și nu comentez declarațiile șefilor mei ierarhici. Voi aștepta decizia președintelui și mă voi conforma”, a declarat el.

Secretarul general al președinției Ion Păduraru, a declarat că Chetraru ar putea avea chiar o întâlnire cu șeful statului, Nicolae Timofti pentru purta consultări în legătură solicitarea lui Streleț.

„Jumătate de oră în urmă a ajuns demersul premierului la Dl președinte. Restul, mai durează, nu se face așa de repede. Conform procedurii interne Dl președinte discută cu fiecare persoană care este vizată. Probabil se va întâlni și cu premierul. Deocamdată se examinează”, a declarat Ion Păduraru.

Amintim, că Premierul Valeriu  Streleţ a cerut demisia directorului Centrului Naţional Anticorupţie, Viorel Chetraru. Prim-ministrul a adus şi unele argumente în ceea ce priveşte decizia sa de a-l demite pe Viorel Chetraru. Spunând că în pofida faptului că unele rapoarte arata CNA activează în limitele legale, instituția este la cheremul unor politicieni de la guvernare.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,