Cei șapte deputați PLDM declară război lui Plahotniuc? Aceștia își vor retrage semnăturile și părăsesc majoritatea parlamentară

13:11, 14 ianuarie 2016 | Politica | 1571 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Cei șapte deputați PLDM își vor retrage semnăturile şi părăsesc majoritatea parlamentară. Anunțul a fost făcut de către deputatul PLDM Tudor Deliu, în Piața Marii Adunări Naționale. Asta deși, miercuri seara, PD a anunțat într-un comunicat că, toți cei 56 de deputați care au semnat pentru constituirea unei majorități parlamentare susțin în unanimitate și fără echivoc că Vladimir Plahotniuc este propus pentru a fi desemnat în funcția de prim-ministru în strictă conformitate cu prevederile constituționale.

În curând colegii își vor retrage semnăturile. Retragerea acestor semnături va dezlega mâinile președintelui care nu va putea desemna un candidat la funcția de prim-ministru, deoarece nu va exista majoritatea parlamentară creată de PD”, a transmis Deliu.

Precizăm că, ieri, cei 56 de deputați – care l-au propus ieri la funcția de premier pe Vlad Plahotniuc, candidatură respinsă de președintele Nicolae Timofti – au emis o Declarație prin care afirmă că își mențin poziția și că Vlad Plahotniuc este, în continuare, candidatul propus. Declarația a fost semnată de Marian Lupu, Mihai Ghimpu, Violeta Ivanov și Ion Balan.