Ce se poate întâmpla la Bălţi după intervenţia Guvernului în problema gunoiului

12:08, 29 decembrie 2017 | Politica | 3008 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat joi la Guvern o şedinţă specială în legătură cu criza deşeurilor menajere de la Bălți, apoi spre capitala de nord s-a îndreptat în „expediţie” o adevărată armată de specialişti şi o mulţime de unităţi de tehnică specială.

 

Amintim că la Bălţi situaţia legată de evacuarea gunoiului din oraş a devenit critică, după ce acum câteva zile agentul economic contractat de autorităţile locale în acest scop a refuzat să-şi mai ofere serviciile. Astfel, tomberoanele au devenit neîncăpătoare, iar bălţenii au fost nevoiţi să stocheze gunoiul evacuat din locuinţe alături în tot felul de mini gunoişte improvizate. Imaginea oraşului devenise deplorabilă, iar cetăţenii, instituţiile şi chiar primăria din Bălţi au cerut ajutorul Guvernului.

După şedinţa specială convocată de premier a urmat o o intervenție de urgenţă pentru acordarea ajutorului necesar locuitorilor oraşului, dar şi pentru sprijinirea Primăriei Bălţi în acțiunile de transportare a cantității mari de deșeuri menajere acumulate în ultimele zile. La solicitarea lui Filip în această „expediţie” au fost implicate Serviciul Protecție Civile și Situații Excepționale, Ministerul Afacerilor Interne, Primăria Chişinău, Primăria Bălţi, precum şi specialiști epidemiologi, dar şi reprezentanți ai altor instituții.

În faţa „armatei” formată pentru a lichida catastrofa gunoiului din Bălţi a fost pusă sarcina ca aceasta să-şi îndeplinească misiunea în trei zile, „municipiul Bălți sa fie curăţat, iar locuitorii să poată întâmpina noul an aşa cum se cuvine”.

Faptul că executivul ţării a reacţionat prompt şi a mobilizat suficiente resurse pentru a ajuta bălţenii într-un moment critic este salutabil.

Datorită acestei operaţiuni, Guvernul, condus de democratul Pavel Filip, a căpătat un mare credit de imagine în faţa locuitorilor municipiului Bălţi. După ce oraşul va fi „eliberat”, Guvernul o să vorbească mult despre reuşita sa, iar presa o să examineze sub toate aspectele victoria executivului. Democraţii vor triumfa şi vor avea tot dreptul să o facă! Dar întrebarea ce se iscă este aceasta: se vor opri ei, oare, la o simplă celebrare a reuşitei acestui act de caritate?

Sau poate că vor urma deja alte episoade dintr-un scenariu mult mai amplu – de schimbare a raportului politic de forţe în capitala de nord a Republicii Moldova?!

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,