Ce fel de partid va genera Platforma DA

15:23, 13 noiembrie 2015 | Politica | 1398 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Până adineauri, liderii Platformei DA susţineau că această structură reprezintă societatea civilă şi nu are nimic de a face cu partidele politice. Dar unul dintre liderii mişcării protestatare, Andrei Năstase, a declarat pentru Sputnik că în documentele adoptate de Marea Adunare Naţională, convocată de DA, se conţine inclusiv dezideratul constituirii unei mişcări politice de alternativă.

Însă la ora actuală, potrivit lui Năstase, nu a fost luată vre-o decizie privind orientarea doctrinară, persoana preşedintelui sau denumirea viitorului partid.

Andrei Năstase a sugerat că fondul ideologic al viitoarei formaţiuni politice va fi de natură să atragă cetăţenii cu cele mai diverse viziuni. „Cert este că nu va fi un partid comunist şi va fi o forţă proeuropeană. Platforma va rămâne în continuare o mişcare civică, chiar dacă unii dintre exponenţii acesteia vor deveni membri ai noului partid”, a subliniat Năstase.

Totodată, reprezentantul Platformei DA a specificat că la ora actuală prioritate are referendumul constituţional, pentru care a fost emis avizul pozitiv al Curţii Constituţionale. Crearea noului partid politic va începe după ce va fi făcută munca de bază pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului, a mai menţionat Năstase.

sursa: Sputnik Moldova

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,