Cavcaliuc, foc și pară. L-a turnat pe Usatîi la Procuratură

18:01, 2 octombrie 2015 | Politica | 3825 vizualizări | 2 Comentarii Autor:

Gheorghe Cavcaliuc, șeful interimar al IGP a depus un demers la Procuratura Generală și a sesizat SIS pentru a-l lua în vizor pe liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi.

Cavaclic la acuzat pe Usatîi că ar pregăti anumite provocări pe data de 4 octombrie când urmează să fie organizat un amplu miting de protest antiguvernamental.

Consider că acțiunile persoanei (Renato Usatîi) nu sunt neprietenoase la adresa Republicii Moldovei și sunt menite să destabilizeze situația din țară. Pentru a fi siguri că persoana respectivă nu pregătește acțiuni de destabilizare am adresat un demers la Procuratură și SIS”, a precizat Cavcaliuc.

Șeful interimar a spus că el personal s-a ocupat de aprovizionarea cu apă a protestatarilor care au ieșit la manifestația de pe 6 septembrie și le-a oferit și asistență medicală.

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatii și liderul socialiștilor Igor Dodon renunță la protestele anunțate pentru duminică, atunci când și Platforma DA pregătește o manifestație. Pe o rețea de socializare, Usatîi afirma că a luat aceasta decizie pentru a evita altercații si confruntări între cele 2 tabere de protestatari.

Usatîi a mai spus că protestul va fi amânat pentru o altă zi și că cei de la  guvernare ar aștepta un pretext pentru declararea stării de urgență, insa, spune Usatii, acestia vor fi înlaturati de la putere pasnic si legal. Duminica Plaîforma DA a anunțat că organizează o mare adunare naționala. La scurt timp, Dodon și Usatii au anunțat și ei un miting de protest.

sursa: Today.md

 

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,