Ca nuca de perete sau de ce Gaburici vrea să taie nucii de pe marginea drumurilor

17:42, 17 mai 2018 | Politica | 2004 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Zice-se că un înalt demnitar, de statura urieșească a ex-premierului Gaburici, a comis o inițiativă ce se lipește ca nuca de perete. Ex-prim-ministrul-infractor (a se vedea semnăturile pe hotărârile de Guvern secrete în afacerea miliardului), avansat de către coordonatorul puterii de la Chișinău în funcția de ministru al economiei, în loc să taie frunze la câini și de acum încolo, s-a gândit să se apuce de tăiat copacii de nuc.

Serviciul de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii ne informează că Chiril Gaburici a instituit un grupul de lucru „pentru înlocuirea plantațiilor rutiere în zona de siguranță și de protecție a drumurilor publice”.

Și pentru a etala din plin gigantismul intelectual și anvergura strategică a lui Gaburici-strâmbă-lemne, comunicatul oficial mai precizează că grupul cu pricina „va examina situația accidentelor rutiere cauzate de copacii care cresc de-a lungul drumurilor din Republica Moldova”. Este vorba despre copacii de nuc, salcie, plop etc.

Unii răuvoitori din opoziția antistatală, la auzul acestei știri-trăsnet, s-au și apucat să insinueze pe rețelele de socializare precum că ministrul economiei naționale ar merita supranumele de „Cap-de-lemn”, iar alții, și mai năbădăioși, pretind că ștabul respectiv, pentru a-și impresiona conducătorii de partid și a-și spori șansele de evitare a privațiunii de libertate, ar fi gata să taie ce a mai rămas din codrii seculari pentru a zdrobi un ditamai cal troian, în burduhanul căruia să încapă întreaga garnitură guvernamentală, respectivul vehicul urmând să o transporte in corpore, pe vectorul european, în mult-râvnita UE.

Surse de la Poliția Rutieră au comunicat reporterului nostru, sub acoperirea anonimatului, că polițiștii s-au și pus pe întocmirea unui aviz critic, pe care să-l depună premierului Filip, protestând împotriva faptului că nu au fost consultați înainte de lansarea acestei inițiative cu pretenții de reglementare a traficului rutier și de diminuare a accidentelor.

Iar un colonel din cadrul Poliției Rutiere, care aspiră la rangul de general de brigadă, luând act de respectivul derapaj decizional al șantajabilului ministru, i-ar fi zis plin de nervi unui cumătru: „Măi cumetre, mi se pare că Gaburici ăsta pricepe mai puțin în circulația rutieră decât mă pricep eu la economie. Iar dacă-i așa, îi voi cere prim-ministrului să facă o rocadă – să mă pună pe mine ministru al economiei, iar pe Gaburici – agent de circulație, să-i bage țuruiacul în gură, iar bastonul – în …”.

Nu vă grăbiți, dragi cititori, că degeaba râdeți. Omul a avut în vedere să i se bage bastonul în mână. Astfel, tânărul demnitar învechit în rele va putea comite mânării în serie.

Corespondentul nostru special pe lângă cartea recordurilor Guinnes ne-a comunicat că la auzul acestei vești, care deja a făcut înconjurul lumii, se convoacă de urgență un consiliu de experți pentru a-i acorda demnitarului moldovean premiul pentru cea mai neghioabă inițiativă din ultimii 245 de ani.

„Datele arată că cele mai multe decese, în cazul accidentelor rutiere produse pe drumurile naționale, sunt din cauza impactului cu arborii amplasați pe marginea carosabilului”, susține Gaburici. Apoi declară: „Vreau să facem o analiză detaliată și să vedem cum putem înlocui arborii cu alte plantații rutiere”.

Grupul de creație flux.md îi sugerează domnului ministru Gaburici că soluția optimă ar fi să nu umble beat la volan, dacă vrea să nu dea cu mașina prin copaci.

Redacția noastră va investiga zvonul precum că guvernarea încearcă să facă sume uriașe de bani vânzând lemnul pomilor ce urmează a fi sacrificați pe altarul lăcomiei unui oligarh.

Demostene Topor,

Corespondent special pentru estimarea inepțiilor guvernării

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,