BNM a transmis toate documentele parvenite de la Kroll către Procuratura Anticorupție

15:25, 23 martie 2018 | Politica | 952 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Banca Națională a Moldovei (BNM) informează că a primit în mod oficial toate documentele de investigație ale consorțiului internațional Kroll și Steptoe & Johnson. Instituția a transmis aceste documente Procuraturii Anticorupție.

„Documentele se referă la frauda care a dus la insolvabilitatea a trei bănci din Republica Moldova: Banca de Economii S.A., Banca Socială S.A.  și Unibank S.A., scrie serviciul de presă al BNM.

Sursa oficială menționează că reprezentanții Kroll și Steptoe & Johnson și-au confirmat disponibilitatea de a colabora cu organele de anchetă moldovenești, pentru a susține efortul de recuperare a bunurilor fraudate pe plan internațional, dar și pentru a întări baza probatorie în procedurile inițiate pe plan intern.

Totodată BNM amintește că informația din raport a fost prezentată publicului larg, în luna decembrie 2017, într-o sinteză ce dezvăluie cum au fost furați banii, precum și țările prin care aceștia au circulat sau în care au ajuns.  Sinteza este accesibilă în limbile engleză și română pe pagina web a BNM.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,