Bătrâncea: special pentru Ghimpu, rămân în grupul de prietenie cu România

18:45, 16 martie 2016 | Politica | 1244 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Deputatul socialist, Vlad Bătrâncea, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik Moldova că nu are de gând să se retragă din grupul parlamentar de prietenie cu România şi că nu a făcut nimic împotriva statului român modern.

Deputatul din Parlamentul Republicii Moldova, Vlad Bătrâncea, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik că nu are de gând să părăsească grupul de prietenie cu România, chiar dacă asta îi pune la mare încercare nervii liberalului Mihai Ghimpu.

„Nu Mihai Ghimpu este cea mai indicată persoană să decidă asupra componenţei grupurilor de prietenie cu alte state. Iar dacă are o predilecţie specială pentru persoana mea, voi rămâne neapărat şi membru al grupului de prietenie cu România”,a declarat Bătrâncea.

Totodată deputatul socialist, comentând incidentul cu ruperea hărţii României Mari, a ţinut să precizeze că faptele sale nu sunt îndreptate în nici un fel împotriva statului român modern, ci reprezintă un protest împotriva unor acţiuni ale liberalilor moldoveni care urmăresc subminarea statului Republica Moldova.

„La aceasta s-a ajuns după ce am monitorizat maniera în care au fost organizate concursurile pentru ocuparea funcţiilor de conducători ai instituţiilor de învăţământ în mai multe raioane ale ţării. De la accederea Corinei Fusu în funcţia de ministru al Educaţiei, toate concursurile au fost organizate cu abateri şi de fiecare dată au câştigat exponenţii PL. De asemenea, aceştia, de o manieră coordonată cu ministrul Educaţiei, au distribuit prin şcoli harta României Mari. Copiii, în opinia noastră, încă nu sunt pregătiţi să judece în mod independent şi obiectiv evenimentele istorice şi am considerat că ministrul Corina Fusu trebuie să fie chemată la raport în Parlament pentru a explica campania de propagandă unionistă în sistemul nostru de învăţământ. Abia atunci când ni s-a refuzat acest lucru, am recurs la un gest de protest ce a constat în ruperea hărţii României Mari, nu a României de azi, pentru a atrage atenţi asupra acţiunilor antistatale ale acestui ministru liberal”, a precizat Vlad Bătrâncea.

Deputatul socialist a mai spus că face parte şi din alte grupuri de prietenie cu Parlamentele unor state, la fel cum este practic cazul fiecărui deputat.

sursa: Sputnik Moldova

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,