Băsescu vrea un dialog cu Moscova pe marginea problemei politice din Republica Moldova

12:28, 23 ianuarie 2016 | Politica | 1854 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Bucureștiul trebuie să între în dialog cu Moscova pentru soluționarea problemelor politice din Republica Moldova, consideră fostul președinte al României Traian Băsescu.

“Soluţia imediată pentru a evita surprizele este ca Bucureştiul să intre imediat în dialog cu Moscova pe tema situaţiei şi mai ales a soluţiilor pentru Chişinău”, a declarat Băsescu într-o postare pe Facebook.

Reacția fostului președinte este legată de discuțiile pe marginea situației din Republica Moldova,  purtate în cadrul Consiliului de Securitate a Rusiei.

“Bucureştiul trebuie să înţeleagă mesajul şi anume faptul că pentru Federaţia Rusă situaţia din R.Moldova este una de securitate, ceea ce pentru Preşedintele Vladimir Putin poate înseamna acţiune în timp relativ scurt .
Pentru România, de asemenea, stabilitatea politică şi mersul democratic al R.Moldova este o chestiune de Securitate”, afirmă Băsescu.

În special, politicianul român face referință la memorandumul de colaborare dintre Consiliul de Securitate a Federației Ruse și CSAT din România, semnat în iunie 2013 între Nikolai Patrușev și Iulian Fota.

“Dacă se întârzie, şi dacă nu ştim exact ce vrem, riscul de a afla de la televizor că s-a produs o catastrofă este major”, conchide Băsescu.

Băsescu este convins că autoritățile ruse vor fi deschise unui dialog constructiv cu România pe marginea Republicii Moldova.

„În problema R.Moldova cu certitudine Federaţia Rusă va fi deschisă la dialog cu România. Am convingerea că s-ar găsi soluţii acceptabile pentru ambele părţi”.

Moscova – BucureştiIeri, la Moscova, Preşedintele Vladimir Putin a analizat în Consiliul de Securitate al Federaţiei…

Posted by Traian Băsescu on 22 Ianuarie 2016