Băsescu despre candidatura sa la funcția de președinte al RM: „nici prin gând nu-mi trece”

16:06, 23 martie 2016 | Politica | 1057 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Traian Băsescu a negat orice speculații cu privire la intenția sa de a candida pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Declarația a fost făcută în cadrul unei interviu pentru Adevărul Live.

“Ca să candidezi în Moldova, trebuie să ai 10 ani domiciliul acolo, dar mie nici prin gând nu-mi trece”, afirmă fostul președinte român.

Totodată acesta a respins învinuirile că ar solicita cetățenia moldovenească pentru a se ascunde de procurorii români.

“Am promis. N-am niciun gând de a candida. Am văzut speculaţiile unor oameni de prostă calitate, punând aceast solicitare pe seama faptul că m-aş ascunde de procurorii români în Moldova. Din Moldova te aduce orice procuror în 24 de ore”, declară Băsescu.

Pentru fostul șef al statului roman obținerea cetățeniei Republicii Moldova reprezintă o datorie, odată ce în perioada mandatului său a facilitat  redobândirea de către moldoveni a cetățeniei românești.

“În timpul meu s-au dat 500 de mii de cetăţenii româneşti pentru persoanele din Moldova, mi s-a părut firesc să cer şi eu cetăţenia moldovenească. Indiferent că statul moldovean va fi sau nu de acord, eu mi-am făcut datoria”, conchide acesta.

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,