Avocații lui Filat au expediat o plângere la CEDO, iată motivele …

16:43, 7 decembrie 2015 | Politica | 1152 vizualizări | Un comentariu Autor:

Avocatul Igor Popa, care se ocupa de cazul fostului premier, Vlad Filat a expediat în această dimineață o plângere la CEDO, în care acuză Republica Moldova că a încălcat mai multe drepturi constituționale ale lui Filat. Declarația a fost făcută de către apărătorul liberal-democratului, Igor Popa.

,,Azi dimineață am expediat către CEDO plângerea domnului Vlad Filat, prin care condamnăm Republica Moldova asupra drepturilor care au fost violate în mod constant, și mă refer aici la articolul 3 din convenție referitor la interzicerea torturii, mă refer la art. 5 , încălcarea dreptului la libertate și siguranță, art. 6  dreptul la un proces echitabil și la art. 8, care presupune dreptul la viață privată și familie’’ a declarat Igor Popa

Potrivit avocatului Igor Popa, această plângere expediată la CEDO este rezultatul acțiunilor abuzive și arbitrare atât din partea Procuraturii, cât și din partea administrației penitenciarului nr 13.

Amintim că Vlad Filat este acuzat de fraudă în sistemul bancar şi luare de mită.   Liberal- democratul  a fost reţinut în baza unui mandat emis de Centrul Naţional moldovean Anticorupţie, la scurt timp după ce Parlamentul de la Chişinău a decis suspendarea imunităţii sale juridice, la solicitarea Procurorului General, Corneliu Gurin. El riscă până la 15 ani de închisoare.