AUR a trădat? Nu s-a înscris în curentul naționalist

09:09, 21 decembrie 2020 | Externe, Politica | 342 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Liderul AUR George Simion a anunțat că formațiunea sa a fost afiliată la Partidul Conservatorilor Europeni, care însă nu reprezintă curentul naționalist în Euro.

Ca un partid care se pretinde tradiționalist și naționalist, drumul firesc al AUR era către Partidul Identitate și Suveranitate, unde domină figuri notorii și recunoscute ale naționalismului din Europa, precum Matteo Salvini și Marine Le Pen.

Dar Simion a anunțat ieri la România TV că ”noi deja ne-am aliniat la o familie europeană respectabilă, familia Conservatorilor Europeni. Noi suntem pro-europeni, suntem euro-realiști”, a declarat Simion.

În Partidul Conservatorilor Europeni era deja membru ca partid din România formațiuna ”Alternativa Dreaptă”, care însă s-a unit cu AUR conform declarațiilor de pe site-ul partidului.

Această deturnare a naționalismului de către liderii AUR înspre o formulă edulcorată de conservatorism, unde este membru și Partidul Conservator din Marea Britanie, arată că bănuielile unor lideri naționaliști din România că AUR o va coti spre o formațiune pro-sistem se adeveresc acum, AUR fiind, prin această afiliere, un partid atlantist cu nimic mai bun decât partidele mainstream cu care pretinde că se luptă.Așa cum arată și declarația lui Simion, el  vrut să ducă partidul într-o familie europeană ”respectabilă”, adică nu la naționaliști. Dar ”respectabili” în acest sens sunt și socialiștii, popularii europeni și Renew Europe, de unde fac parte PSD, PNL și USR-PLUS.

Așadar, AUR a renunțat deja încă dinainte de a-și prelua mandatele de parlamentar de a fi ceea ce a promis, un altfel de partid, și a intrat în marea masă a partidelor compromise și care au făcut pact cu sistemul.

Sursa: https://ro.sputnik.md