Anul acesta Tiraspol își va alege noul lider. Cine este concurentul lui Șevciuk?

19:43, 31 martie 2016 | Politica | 1358 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Odată cu alegerile prezidențiale din Republica Moldova, în acest an, pe 11 decembrie, vor avea loc și noile alegeri prezidențiale în autoproclamata republică nistreană. Campania electorală propriu-zisă va începe la 12 septembrie, comunică agenția Novostipmr, cu referința la comunicatul Comisiei Electorale Centrale de la Tiraspol.

Noile alegeri prezidențiale din rmn vor avea loc în contextul unei confruntări dure între legislativul de la Tiraspol, controlat de partidul “Obnovlenie”, și actualul lider separatist Evghenii Șevciuk.

Recent, Sovietul Suprem al RMN a venit cu inițiativa restrângerii unor atribuții ale președintelui RMN, precum dreptul de a înainta proiecte de lege care ar trebui să fie adoptate în regim de urgență, dar și dreptul exclusiv al președintelui de a semna proiectele de lege adoptate, în cazul în care această proceduri nu a fost îndeplinită timp de 14 zile. Dacă timp de 14 zile un proiect nu va fi semnat de președinte, acesta ar urma să fie semnat de șeful Sovietului Suprem.

Potrivit presei și observatorilor politici din regiune, unul din principalii oponenți ai actualui lider de la Tiraspol ar putea fi Vadim Krasnoselski, șeful legislativului de la Tiraspol și reprezentant al partidului „Obnovlenie”.

Vadim Krasnoselski este născut la 14 aprilie 1970 în regiunea Cita, pe teritoriul actualei Federației Ruse. Între 1993-2003, a activat în structurile ale ministerului de interne a RMN.  Între 2006-2007 a deținut funcția de vice-ministru al afacerilor interne, iar între 2007-2012 a îndeplinit funcția de ministru de interne.  La 23 decembrie 2015 Krasnoselski a fost ales în funcția de președinte al Sovietului Suprem de la Tiraspol.

Numele lui Vadim Krasnoselski figurează în lista actualilor și foștilor demnitari ai autoproclamatei RMN, cărora le este interzisă intrarea pe teritoriul Uniunii Europene.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,