Andrian Candu nu mai este preşedinte interimar, după ce a semnat două decrete

11:51, 10 ianuarie 2018 | Politica | 1927 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

„Mandatul” de preşedinte interimar al Republicii Moldova, pe care l-a exercitat Andrian Candu, a expirat azi.

Asta s-a întâmplat după ce Candu a semnat decretele de numire în funcţie a miniştrilor refuzaţi de Igor Dodon şi a promulgat prin decret o lege pentru modificarea şi completarea Codului audiovizualului. Actul normativ a fost supranumit de unele dintre cele câteva zeci de instituţii mass-media controlate de actuala guvernare drept „lege contra propagandei ruse”.

Majoritatea parlamentară este de părere că asigurarea securităţii informaţionale a statului nostru poate fi realizată inclusiv prin a le permite radiodifuzorilor să transmită programe de televiziune şi radio cu conţinut informativ, informativ-analitic, militar şi politic care sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum şi în statele care au ratificat Convenţia Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. Aceasta este prevăzut în articolul 3 al legii votate de majoritatea parlamentară şi promulgată de Andrian Candu.

Încălcarea prevederilor „antipropagandă” va fi pedepsită cu amenzi usturătoare – de la 40 de mii de lei până la 100 de mii de lei.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,