Andrian Candu l-a făcut praf pe un europarlamentar, vezi declarația înfiorătoare a spicherului

20:24, 19 aprilie 2018 | Politica | 1756 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Spicherul moldovean Andrian Candu l-a atacat joi pe un europarlamentar care ar fi pus la cale ceva extrem de grav pentru actuala guvernare de la Chișinău.

Așa cum știe toată lumea informată despre ceea ce se întâmplă în Republica Moldova, statul nostru depinde din punct de vedere bugetar de pomenile oferite de unii „donatori” și „parteneri de dezvoltare”, între care și Uniunea Europeană. Cauza acestei dependențe este incompetența strigătoare la cer a majorității guvernărilor care s-au perindat la cârma statului moldovenesc. Iar un europarlamentar și-a permis să obstrucționeze o nouă perfuzie financiară de care actualul guvern are nevoie pentru a se menține pe linia de plutire.

Este vorba despre europarlamentarul Cristian Preda. Acesta, potrivit presei pro-guvernamentale de la Chișinău, „A încercat să blocheze asistența macro-financiară” destinată Moldovei.

Iar Andrian Candu, curajos cum știe toată lumea, l-a pus la punct pe Cristian Preda printr-o ditamai declarație, l auzul căreia te cuprind fiorii, nu alta.

„Aș vrea să mă refer la scandaloasa tentativă a unui eurodeputat, Cristian Preda, care a încercat să promoveze o rezoluție în Parlamentul European în așa fel încât să blocheze asistența macro-financiară pentru Republica Moldova. Vreau să remarc faptul că acest individ își urmărește propriile interese sau interesele unor partide, și pune mai presus aceste interese decât interesele Republicii Moldova, a cetățenilor săi sau chiar și interesele UE în relația cu R. Moldova și este o relație de asociere”, a declarat Candu.

Candu „i s-a adresat lui Preda, sugerându-i să înceteze, deoarece mereu în România a existat o susținere a Republicii Moldova indiferent de culoare politică sau perioadă”, scrie realitatea.md.

Sursa a menționat că rezoluţia propusă anul trecut condiţionează asistenţa macro-financiară de 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene pentru ţara noastră. Ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, a declarat recent că Moldova a îndeplinit cele 10 condiţii impuse de UE pentru acordarea primei tranşe a fondurilor.

Uite-așa! Ai noștri, ca brazii! Când e vorba de ”interesul național” (a se citi: obsesia clicii de la putere de a și-o menține pe veci), ăștia se iau nu doar cu un oareșicine din Parlamentul European, ci și balaurul sau orice dihanie ce ar atenta la țărișoara noastră atât de dragă inimioarei lor de coțcari.

 

Adrian Candidu-Candriu,

corespondent special pentru chestiuni excepționale și lipsite de importanță

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,