Alexandru Tănase : “unirea” e un subiect care se află în zona iluziilor

09:58, 6 mai 2016 | Politica | 1686 vizualizări | Un comentariu Autor:

Președintele Curții Constituționale Alexandru Tănase consideră că idea unirii Republicii Moldova este “un subiect care se află mai degrabă în zona iluziilor”. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

„Este dreptul oamenilor să opteze pentru ceea ce vor ei, însă eu nu văd la ora actuală nici aici, nici în România nici o formațiune politică, nici un decident care ar lua în calcul la modul serios un astfel de proiect. Când vom avea decidenți politici la Chișinău și la București care vor lua în calcul la modul serios un astfel de proiect, atunci sigur voi comenta cu cea mai mare plăcere. Sunt chestii foarte frumoase, spirituale, de suflet”, a declarat acesta.

În opinia lui, la București nu există niciun decident politic care ar lua în calcul un proiect al unirii celor două state, subliniind totodată că apropierea dintre cele două state este totuși “o chestiune frumoasă”.

Potrivit ultimului sondaj realizat la comanda IPP efectual în luna aprilie, pentru unirea cu România ar susține 17 la sută din respondenți, în scădere cu 3 la sută față de noiembrie 2015. În același timp, numărul celor care s-ar opune unirii a crescut de la 53 la 63 la sută.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,