Alexandru Tănase a demisionat din funcția de ministru al Justiției fără a se consulta cu liderii PDM

11:27, 12 martie 2018 | Politica | 2170 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova a declarat că a aflat din presă despre demisia ministrului Justiției.

Vitalia Gămurari, purtătorul de cuvânt al partidului de guvernământ, a precizat la solicitarea jurnaliștilor de la Ziarul de Gardă că ministrul Justiției, Alexandru Tănase, nu s-a consultat cu formațiunea politică ce l-a promovat în funcție atunci când a decis să demisioneze.

Gămurari a admis că poate fi vorba despre o decizie personală a lui Tănase.

Cazul respectiv va fi discutat la ședința săptămânală a partidului de guvernământ, după care va fi anunțată poziția oficială a formațiunii pe marginea cazului.

Acum două zile un post privat de televiziune din Moldova a difuzat o înregistrare a unei convorbiri telefonice între Alexandru Tănase și omul de afaceri Veaceslav Platon. Cei doi ar fi discutat despre situația din sistemul financiar-bancar al țării, despre unele reforme și decizii ale Curții Constituționale, despre reacțiile unor factori interesați de aceste procese etc.

Ministrul Justiției a recunoscut că a discutat de mai multe ori cu Platon și a menționat că îl cunoaște în virtutea faptului că au fost deputați în parlament în aceeași legislatură.

După difuzarea interceptării Tănase a anunțat că își va da demisia și că își încheie cariera politică.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,