Alertă la CEC – un detașament impunător de polițiști la fața locului

15:40, 12 martie 2018 | Politica | 1762 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Ședința de luni a Comisiei Electorale Centrale a început cu scandal, unii dintre membrii ei s-au revoltat și au cerut explicații, iar la faț alocului se află un efectiv al Poliției.

Scandalul a început chiar în debutul ședinței, după ce majoritatea membrilor CEC au refuzat să accepte introducerea în ordinea de zi a comisiei chestiuni privind înregistrarea grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea organizării unui referendum împotriva sistemului electoral mixt.

Unul dintre membrii CEC, Vladimir Șerban, a criticat dur maniera în care se desfășoară ședința de luni a comisiei, fiind revoltat de faptul că instituția a refuzat să discute chestiunea înregistrării grupului de inițiativă. De asemenea, pe acesta l-a scos din sărite numărul mare de angajați ai aparatului CEC prezenți în sala de ședințe, precum și prezența unui efectiv impunător al poliției.

Tot la începutul ședinței un alt membru al CEC, Sergiu Gurduza, a declarat că intră în grevă japoneză.

”Greva japoneză” este o formă de protest ce se desfășoară la locul de muncă, fără întreruperea activităților întreprinderii în care se desfășoară acest protest, iar participanții poartă, de regulă, o panglică de culoare albă la mână.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,