Adevăratul motiv al războiului dintre Humanitas și RAO: Intelectualii lui Băsescu!

19:41, 4 decembrie 2017 | Politica | 1314 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

A 24-a ediție a Târgului Internațional Gaudeamus – carte de învățătură s-a încheiat. A fost, probabil, și cea mai „zgomotoasă” ediție – dacă ținem cont de scandalul iscat în urma volumului publicat de Dan Voiculescu la Editura RAO. Evenimentul zilei a aflat care a fost, de fapt, scânteia care a aprins acest război al demisiilor și al declarațiilor incendiare.

Sâmbătă, la puțin timp după ce Dan Voiculescu și-a lansat volumul Lupta politică II, Lidia Bodea, director general Humanitas, și-a anunțat demisia din Comitetul Director al Asociației Editorilor din România. Motivul invocat, care viza o așazisă decizie imorală a editurii RAO de a publica scrierea unui fost pușcăriaș, a aprins mințile „corecților”, punctul culminant fiind atins de îndemnul aiuritor al lui Mircea Cărtărescu: „Pentru cine mă iubește și mă urmează: de-aici înainte nicio carte de la RAO!”.

 

Cartea „Împăratul cu Șapcă”,  Volumul 1 

Cartea „Împăratul cu Șapcă”, Volulmul 2

Două cărți de 1.100 de pagini

Dincolo de mesajul periculos al celui mai vândut scriitor român, dincolo de „simpatiile” unei edituri comerciale, dincolo de valoarea scriiturilor celor doi foști deținuți și politicieni, dincolo de drepturile acestora și de alte nenumărate explicații, suntem datori să vă informăm care a fost, de fapt, motivul acestor atacuri furibunde lansate de reprezentanții și simpatizanții Editurii Humanitas la adresa politicii Editurii RAO. Scânteia care a incendiat peisajul nostru cultural, și-așa sărac, este tot publicarea unei cărți! Este vorba despre „Împăratul cu șapcă. Regimul Traian Băsescu și elitele sale”, o carte de 1.100 de pagini, semnată de Radu Călin Cristea și lansată, tot de RAO, joi, așadar înainte de capodoperele voiculesciene și năstăsiene. Dar cum de au inflamat aceste volume, pentru că sunt două!, spiritele alese de la Humanitas? Simplu! Radu Călin Cristea alocă un spațiu important intelectualilor care l-au susținut, în timpul mandatelor, pe fostul președinte Băsescu. Nu-i nicio surpriză că printre numele celor care formează, în opinia lui Cristea, elitele regimului Băsescu, se regăsesc mulți dintre autorii Humanitas. De aici și până la izbucnirea războiului pentru „apărarea moralității și a normalității” n-a mai fost decât un pas. Pe care l-a schițat, patetic, Lidia Bodea.

Sursa: evz.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , , ,