A murit Mihai I. Iată cum România o să-şi ia rămas bun de la ultimul său rege

14:23, 5 decembrie 2017 | Politica | 1295 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Casa Regală a făcut tristul anunţ: Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viață astăzi, 5 decembrie 2017, la ora 13 (ora României), la reședința privată din Elveția.

De asemenea, Casa Regală informează că „la căpătâiul Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteța Sa Regală Principesa Maria”.

În seara zilei de azi va fi făcută o declaraţie către ţară de către Custodele Coroanei. Evenimentul va avea loc la ora 19.00, iar miercuri va fi făcut public programul detaliat al funeraliilor.

Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, ar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din  Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.

Începând de mâine, cărți de condoleanțe vor fi deschise simultan la Castelul Peleș, la Palatul Regal din Calea Victoriei și la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispoziția publicului timp de 40 de zile.

Toți cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane sunt invitați să o facă începând de mâine, la Palatul Regal din Calea Victoriei, în fața intrării principale.

Navighează dupa cuvinte-cheie: