A fost dat startul demisiilor din instituțiile cheie ale statului

17:48, 13 octombrie 2015 | Politica | 2307 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Ștefan Urîtu a fost revocat din funcția de vicepreședinte a Comisiei Electorale Centrale Hotărârea a fost luată în cadrul ședinței de astăzi, 13 octombrie chiar de către foștii colegi de breaslă de la CEC,  „Decizia vine în contextul recentelor declarații și participări la acțiuni de ordin politic”, susțin reprezentanții CEC.

Foștii colegi de la CEC,  a lui Urîtu,  au criticat dur acuzațiile aduse de către acesta și regretă declarațiile făcute de el, mai ales că a spus la o țară întreagă că scrutinul din toamna anului trecut a fost fraudat, chiar dacă legalitatea și corectitudinea alegerilor  a fost confirmată de Curtea Constituțională, instanțele judecătorești, precum și de toate misiunile internaționale și naționale de observare a alegerilor.

În replică, conducerea CEC a declarat  că ”instituția este una independentă și apolitică, iar membrii acesteia, la intrarea în funcție, depun jurământul să nu facă declarații politice sau alte acțiuni de acest gen”.

Pentru revocarea din funcție a vicepreședintelui CEC au votat 7 membri din cei 8 prezenți la ședință.

Totuși,  Ștefan Urîtu va deține, în continuare, funcția de membru al CEC, dar Parlamentul ar putea decide revocarea calității de membru dacă va constata că acesta a comis fapte incompatibile cu statutul de membru al Comisiei.

Amintim că membrul CEC, a participat la un protest din Piața Marii Adunări Naționale și a declarat că se alătură protestatarilor și că-i pare rău că cei pe care poporul i-a adus la guvernare în 2009, nu vor acum să apară în fața cetățenilor. Urîtu a îndemnat și alți funcționari publici „să lupte cu această caracatiță de la guvernare”.

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,