14 deputați comuniști au părăsit PCRM. Iată pe cine acuză …

10:16, 21 decembrie 2015 | Politica | 2005 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

14 deputați comuniști părăsesc fracțiunea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut acum câteva minute de către deputatul Violeta Ivanov în cadrul unei conferințe de presă.

Suntem 1/5 din numărul de deputați am fost nevoiți să ne uităm pasiv la situația din R. Moldova. Nu putem lămuri de ce partidul își modifică poziția de la o zi la alta. Din discuțiile cu cetățenii 9 din 10 sunt revoltațui de moldul cum este condusă astăzi țara. Nimeni nu poate contesta faptul că situația din țară este dramatică. În R. Moldova nu există nici opoziție nici guvernare. Partidele se ceartă în loc să soluționeze problemele din țară. Ca stat suntem pe marginea prăpastiei. Noi cei 14 deputați am decis să plecăm din fracțiune”, a spus Violeta Ivanov.

Facem un prim pas spre obținerea unui consens parlamentar. Să aderea la platforma parlamentară social-democratică „Pentru Moldova”, a mai adăugat Ivnov.

Totodată, Artur Reșetnicov a declarat că această decizie a fost luată din motiv că PCRM se află de mai mult timp în inacțiune și suspans, iar poziția conducerii partidului duce la dezamăgirea votanților.

R. Moldova trece printr-o criză politică, țara este ruptă prin intermidabile lupte politice, curopție și sărăcie. Toți fură de parcă ziua de mâine nu va mai fi. Nu există conducători, nu există majoritate parlamentară. Clasa politică degradează, din cauza unor interese. Toată țara sunt ostaticii acestei puteri. Prin lipsă de atitudine și inacțiune, PCRM participă la acutizarea crizei. PCRM se află de mai mult timp în inacțiune și suspans. Poziția conducerii partidului duce la dezamăgirea votanților. Noi nu dorim să fim complice. Am încercat să scoatem partidul din izolare. De nenumătate ori am anunțat partidul că trebuie să ne implicăm în rezolvarea activă a problemelor. Nu au fost discutate în cadrul partidului problemele importante. Anunțăm detașarea de PCRM, nu este o decizie ușoară. În calitate de deputați lansăm Platforma parlamentară social-democrată „Pentru Moldova”. Vom promova următoarele obiective de bază: depășirea crizei economice, sociale și politice, depolitizarea instituțiilor statului, lupta cu corupția, bunăstarea oamenilor, fortificarea independenței, suveranității și neutralității țării”, a menționat Artur Reșetnicov.

Un alt deputat comunist a declarat că: „Liderul PCRM nu a fost receptive la solicitarea de implicare în dialogul cu fracțiunile parlamentare de soluționare a crizei politice. Noi facem acest pas și venim la formarea acestei platforme social-democratice pentru depășirea crizei. Riscăm să pierdem statalitatea și suveranitatea RM”, a declarant Anatolie Zagorodnîi.

Printre cei care au făcut anunțul au fost deputații Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, Vladimir Vitiuc, Victor Mândru, Anatolie Zagorodnîi, Alexandr Bannicov, Sergiu Stati, Boris Golovin, Anatolie Gorilă, Galina Balmoș și alții.