Pierre-Antoine Plaquevent: Soros și societatea deschisă. Metapolitica globalismului (22)

09:07, 24 februarie 2020 | Actual | 1211 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Fragment din cartea cu același titlu, în curs de apariție la Universitatea Populară) 

Gerogre Soros și papa Francisc, solidari pentru marea înlocuire (2) 

Să amintim aici că John Podesta este fostul director de campanie al lui Hillary Clinton, bănuit că a acoperit o vastă reţea de pedofili în sânul aparatului de conducere al Partidului Democrat, bănuieli pe care le-a scos la iveală afacerea «Pizzagate». Evident, fiind respinsă de establishment ca fiind conspiraţionistă, această teză este întărită de gustul pe care îl are Tony Podesta, fratele lui John Podesta, pentru producţiile pictoriţei sârbe Biljana Djurdjevic, o ”artistă”, căreia îi place să pună în scenă tablouri cu copii în situaţii scâbroase și nepotrivite. Tony Podesta a și decorat propria casă cu aceste tablouri cu conotaţie mai mult decât sugestivă. O afacere care va fi mediatizată în cadrul reinfosferei mondiale și care va marca emergenţa în rândul publicului larg a tematicii pedofiliei cu caracter ocult în sânul elitelor globaliste:

La 8 noiembrie 2016, ziua alegerilor prezindețiale în SUA, Brittany Pettibone, autoare  de  romane  SF,  pune  pe  tweet  desene- le Biljanei Djurdjevic cu legenda “O privire în interiorul casei prietenului lui Hillary Clinton, Tony Podesta”. La 27 noiembrie 2016, un internaut redescoperă tweetul lui  Andrew  Breitbart din 2011, în care acesta se întreba cu privire la legăturile dintre John Podesta şi rețelele de pedofilie: “Nu înțeleg cum Podesta nu este văzut ca un apărător de prim rang ce acoperă o operațiune cu sclavi sexuali minori”. Washington Post relatează că unii conspiraționişti se întreabă dacă Andrew Breitbart a fost asasinat la 1 martie 2012 la 43 de ani prin otrăvire  cu arsenic pentru că a făcut aceste dezvăluiri. Ancheta FBI împotriva lui Anthony Weiner, fostul soț al Humei Abedin, consilier al lui Hillary Clinton, este un nou element pentru internauți, deoarece Anthony Weiner este acuzat că a trimis mesaje cu caracter sexual unei minore.

Aceste personaje de mare valoare morală adăugată (care ne  amintesc de un Pierre Bergé în Franţa, spre exemplu) încearcă împreună cu George Soros să influenţeze Biserica Catolică și pe papă în materie de politică și de bine comun. Vom nota și că ”Quixote Center”, care este citat ca debitor al lui George Soros de către MRC, este un grup catolic inspirat de teologia eliberării, cunoscută pentru că a susţinut idealurile guvernului sandinist din Nicaraugua în anii 80. Astfel, Centrul respectiv a primit mai bine de 100 de milioane de dolari ca ajutor umanitar pentru guvernul nicaraguan:

De şi Centrul nu a luat parte oficial la derularea revoluției din Nicaragua, munca sa a fost descrisă de New York Times ca fiind ”intens politică”, iar ajutorul pe care l-a trimis a ajutat din plin victimele războiului Contra. Un responsabil al Centrului a descris eforturile SUA în Nicaragua ca pe o ”politică a terorismului”. Unii critici au acuzat Centrul că urmează un program marxist, iar Departamentul Trezoreriei SUA făcut o anchetă asupra afirmațiilor,  potrivit cărora Centrul Quixote ar fi făcut contrabandă cu arme, dar nici o acuzație nu a fost adusă, iar conducătorii Centrului au calificat aceste afirmații ca având motivații politice. Centrul Quixote s-a opus activ şi pedepsei cu moartea. Primarul actual al oraşului New York, Bill de Blasio, a lucrat pentru Centru în 1988.

Și aici regăsim teme dragi lui George Soros: socialism, implicare în războaie pe lângă sursele de producţie de droguri, progresism societal, etc. Cât despre ”Catholics for a Free Choice”, MRC îl descrie ca pe ”unul dintre grupurile cele mai deschis anticatolice, Catholics for a Free Choice încalcă doctrina Bisericii, militând pentru un avort ”sigur, legal, cu adevărat accesibil”. El afirmă şi că ”interzicerea contracepției şi avortului de către ierarhia catolică are un impact dezastruos asupra vieții femeilor”. Ei nu împărtăşesc acelaşi respect față de viață ca Biserica, care ne învață că viața umană trebuie respectată şi protejată”.

Conform MRC, Soros ar fi vărsat 4 538 812 de dolari unor gru- puri catolice liberale. Între acestea, ”Catholic Legal Immigration Network” (CLIN), o reţea catolică pentru imigraţia ilegală. CLIN este grupul catolic pe care Soros l-a finanţat cel mai mult, exact pentru că este cel mai implicat în activismul legat de migraţie:

CLIN îmbrățişează ”valoarea evanghelică a primirii străinului” ca un mijloc de promovare a politicilor liberale de imigrație, inclusiv prin amnistie. CLIN s-a asociat Conferinței episcopilor din SUA din septembrie 2014 pentru a cere Congresului să renunțe la expulzarea imigranților clandestini care au ”legături comunitare puternice”, cei care sunt ”părinți de cetățeni americani” şi altele. Catholic Legal Immigration Network s-a asociat de asemenea şi cu Ready California, o organizație care ajută imigranții ilegali să navigheze în sistemul juridic american şi să evite expulzarea.

Soros a dat și circa 1,2 milioane de dolari către Catholic Relief Services (CRS), asociaţie care pretinde ”să promoveze caracterul sacru al vieții umane”: ”Totuşi, site-ul de informare pro-viață Life Site News a constatat că 98% din donațiile politice făcute de personalul CRS erau destinate candidaților favorabili avortului. (…) Rick Estridge, vicepreşedinte al finanțelor în străinătate ale CRS, a demisionat în 2015, după ce a fost criticat pentru că  fusese într-o relație de căsătorie homo timp de doi ani. Cea mai mare parte a donațiilor lui Soros către CRS ($ 1 000 000) au fost făcute în 2010 pentru ”îngrijiri de urgență imediate ale victimelor catastrofelor din Haiti”, conform declarațiilor fiscale ale lui Soros.

Este important să înţelegem că în materie de influenţă Soros nu are stări sufletești; et poate finanţa la fel de bine o asociaţie precum Planned Parenthood în SUA, ”organizație pro-avort despre care s-a descoperit anul trecut că face comerț cu organe de fetuşi”, așa cum amintește Maurizio Blondet, sau asociaţii ce se pretind catolice atâta vreme cât acestea merg în sensul intereselor și ideologiei sale.

La fel e și cu politicile migratorii pe care le preconizează Soros. Ne putem întreba cu privire la profitul din investiţii, pe care îl poate extrage un finanţator de importanţa lui George Soros, care nu-și cheltuie niciodată miliardele la întâmplare. În această privinţă, cităm aici broșura de informare strategică a fundaţiei Prometheus. O fundaţie care publicase în 2016 o analiză a posibilelor perspective economice ale investiţiilor masive ale lui Soros în gestionarea crizei migratorii din Mediterana. În plus, fiind o formidabilă unealtă ideologică în sensul mondialismului mesianic la care aspiră George Soros, utilizarea acestei pârghii poate contribui la consolidarea intereselor sale. Fiecare demers ”umanitar” sprijinit de Soros fiind perceput ca o investiţie atât politică, cât și financiară:

O cartografie a ONG-urilor care intervin în criza migranților arată sprijinul masiv pe care Open Society îl aduce acestora din urmă, mult peste acțiunea izolată a ONG-ului său, sporind acest flux pe care Soros îl descrie totuşi ca aproape imposibil de absorbit. Această poziționare trebuie privită din perspectiva investițiilor masive ale lui Soros în aur şi argint: Wall Street Journal subliniază că într-adevăr Soros Fund Management a obținut mai mult de 19 milioane din acțiuni la Barrick Gold Corporation, “o poziție care a câştigat mai mult de 90 de milioane de dolari de la sfârşitul primului trimestru [2016]”, precum şi 1 milion din acțiuni la minele Silver Wheaton Corporation. Soros a făcut deja un pariu câştigător cu Brexit, iar o cădere a Uniunii Europene – şi deci a monedei i-ar fi de asemenea profitabilă. În acest sens, provocând-o, furnizând sprijinul activ către ONG-uri ce ajută migranții.

O perspectivă interesantă care ajută să se înţeleagă mai bine obiectivele lui Soros:

Calculul  este  destul  de simplu,   Soros fiind de altfel pasionat de psihologia socială:

1/ să ajute cât este posibil migranții şi să facă lobbying în favoarea unei politici migratorii deschise

2/ ceea ce creează o neîncredere față de Uniunea Europeană, suscită mişcări de contestare şi duce la un vot majoritar în favoarea Brexit-ului, permițându-i lui Soros să:

3/îşi sporească din nou averea datorită speculațiilor cu aur:  

[…] la anunțarea victoriei Brexit, uncia de aur a […] sărit cu mai mult de 4 %, ajungând la cel mai înalt nivel din ultimii doi ani. De la începutul anului,” relicva barbară” a câştigat 24%, pentru a atinge $1320,20 uncia […]. Cursul argintului a sărit cu 29 % de la 1 ianuarie pentru a se stabili $ 17,765 uncia […]. La Bursa din Toronto, titlul Barrick Gold a fost multiplicat cu 2,5 de la începutul anului, în vreme ce cel al Silver Wheaton a sărit cu 60 % pe piața canadiană.”

Așa cum am văzut în legătură cu investiţiile la bursă, George Soros știe foarte bine ce pârghii îi trebuie pentru a provoca crize care să îi fie profitabile. Există nu mai puține elemente care ilustrează foarte bine în ce fel Uniunea Europeană este sub influenţa directă a unui actor privat care dispune de mijloace echivalente celor ale unui stat pentru a-și pune în aplicare propria viziune în materie de politică migratorie precum și în alte domenii. Și asta cu încălcarea nonțalantă a regulilor internaţionale prin intermediul ingerinţei și al unor organizaţii non-guvernamentale drapate în  straie umanitare. Să vedem acum  mai îndeaproape anumite instrumente de pe teren în cea ce privește politica migraționistă a OSF.

(va urma)