Pierre-Antoine Plaquevent: Soros și societatea deschisă. Metapolitica globalismului (21)

08:44, 20 februarie 2020 | Actual, Cărți | 1710 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

(fragment din cartea cu același titlu, în curs de apariție la Universitatea Populară)

Gerogre Soros și papa Francisc, solidari pentru marea înlocuire (1) 

În anul 2016, în plină campanie electorală americană, au fost făcute publice 2 500 e-mailuri din corespondenţa confidenţială dintre George Soros, membri ai fundaţiilor sale și beneficiarii donaţiilor sale. Fișiere interne pe care hackers anonimi le-au difuzat sub forma unui site internet: < soros. dcleaks.com. >  O scurgere de informaţii ce conțineau dezvăluiri inedite privind influenţa financiară pe care încearcă să o exercite George Soros asupra Bisericii Catolice, cu sprijinul din interior al anumitor autorităţi, printre care poate și papa Fracisc. Aceste scurgeri de e-mailuri dezvăluie că George Soros a vărsat 650 000 de dolari pentru a influenţa vizita în SUA a papei Francisc în septembrie 2015. Site-ul conservator <lifesitenews. com > comenta această dezvăluire astfel:

”E-mailurile piratate demonstrează că George Soros a plătit 650 000 de dolari pentru a-i influența pe episcopi în timpul vizitei papei în SUA. (…) Fondurile au fost alocate în aprilie 2015, un raport intern al Open Society care avea sarcina să evalueze eficienţa lor sugerează că obiectivele acestei investiţii includeau: “Adeziunea individuală a episcopilor care să exprime public mesaje de justiție economică şi rasială pentru a se începe crearea unei mase critice de episcopi aliniați cu Papa.” Potrivit acestui raport, fondurile au fost acordate pentru două entități americane care s-au angajat într-un proiect pe termen lung pentru a schimba “prioritățile bisericii catolice americane”. Beneficiarii erau PICO, un grup comunitar confesional şi Faith in Public Life (FPL), un grup progresist care activa în media.”

Acești bani vor fi folosiţi în cadrul unui program denumit ”U.S. OPPORTUNITIES FUND”. U.S. OPPORTUNITIES FUND este un fond dedicat sprijinirii programelor Open Society interne în SUA, precum și centrului Open Society Policy Center (OSPC), un ONG legat de OSF destinat influenţării politicii americane într- un sens globalist. Acest ”centru politic pentru o societate deschisă” se definește ca organizaţie ”non-partizană şi fără scop lucrativ, care militează pentru a influența politica guvernului american în chestiuninaționaleşiinternaționale, inclusivdrepturileşi libertățile civile, reforma justiției penale, multilateralismul, ajutorul pentru dezvoltare, politica de sănătate şi promovarea drepturilor omului, transparența şi responsabilitatea”.

Unul dintre documentele publicate de SorosDcleaks expunea în detaliu tentativa de a influenţa vizita papei Francisc în SUA:

”Prima vizită a papei Francisc în SUA în septembrie va include un discurs istoric în fața Congresului, un discurs la ONU, şi o vizită la Philadelphia pentru “întâlnirea mondială a familiilor”. Pentru a profita de moment, noi vom sprijini activitățile PICO pentru a-l implica pe papă în chestiunile de justiție economică şi rasială; vom folosi influența cardinalului Rodriguez, primul consilier al papei, şi avem în vedere să trimitem o delegație în vizită la Vatican, primăvara sau vara, pentru a-i transmite mesajul vocii catolicilor cu venituri mici din America.”

Una din organizaţiile catolice beneficiare ale donaţiilor Open Society este asociaţia PICO (People Improving Communities through Organizing). PICO a fost fondată în 1972, în plină revoluţie modernistă în sânul Bisericii, de către John Baumann, fost iezuit. Celebrul jurnalist de investigaţii Maurizio Blondet, specializat în studiul mondialismului sub toate aspectele, a studiat coluziunea dintre Soros și reţelele moderniste catolice:

”John Baumann face parte dintr-o organizație creată în timpul Marii Depresii de către un agitator, Saul Alinsky, în scopul de a declanşa revoluția socialistă; după dispariția proiectului, PICO a rămas o mişcare de extremă stângă care reuneşte comunități cu fundament religios, propunând între altele redistribuirea avuțiilor, ”plasând lideri religioşi în consiliile de administrație ale băncilor”. Dumnezeu ştie până la ce punct capitalismul american are nevoie de o redistribuire a avuțiilor; Soros ar putea fi primul! Dar cum combină miliardarul aspirațiile PICO cu finanțările miliardare atribuite unor organizații pentru avort, eutanasie, gen, căsătoria homosexuală şi distrugerea familiei, este un mister pe care nu avem mijloacele de a-l diseca.”

În fapt, aceste două aspiraţii se completează foarte bine, așa cum arată socialismul fabian difuzat de London School of Economics pe care l-am evocat în debutul acestei cărţi. Coluziunea dintre aspiraţia socialistă universală și înaltele finanţe apatride este o tendinţă puternică în vremea noastră. O tendinţă liberal-socialistă care este în miezul unui proiect de societate deschisă planetară integrată. Acest socialism bancar constituie una dintre cheile pentru înţelegerea dedesubturilor istoriei contemporane, așa  cum vom  avea  ocazia  să le  vedem  în  ultimul capitol din prezentul studiu. Maurizio Blondet subliniază de asemenea legăturile care există între Soros și cardinalul Rodriguez Maradiaga, apropiat al comunităţii Sant’ Egidio, foarte activă și ea în instalarea unor migranţi în Italia, inclusiv în satele cele mai izolate.

Centrul de veghe și analiză politică ”Media Research Center – MRC” a studiat de asemenea schimburile de e-mailuri dintre Soros și reţelele sale, schimburi dezvăluite de <Wikileaks>:

”Printre mesajele cele mai îngrijorătoare găsim dovada unui program liberal ce vizează să surpe credința catolică. Iar miliardarul George Soros finanțează o mare parte din acest program. Sandy Newman, preşedinte al Voices for Progress, şi John Podesta, atunci preşedinte al Center for American Progress, finanțat de Soros, au discutat despre promovarea contracepției ca mijloc de a genera o revoluție şi de a săpa ”dictatura medievală” din Biserica Catolică într-un schimb de mailuri din 2012.”

MRC expune apoi politica de influenţă asupra catolicilor dezvoltată de Soros și aliaţii săi:

”Am pregătit catolici în cadrul Alliance for the Common Good pentru a organiza un moment ca acesta”, a dezvăluit Podesta, prezentând intenţiile anticatolice ale grupului. ”Grupul, împreună cu cel puțin alte 16, a primit mai mult de 4,5 milioane de dolari de la Soros. Catholics for a Free Choice şi Quixote Center – şi ele finanțate de Soros – folosesc catolicismul pentru a promova valorile liberale precum avortul ”cu    adevărat   accesibil”,  condamnând opoziția față de contracepție ca fiind dezastruoasă pentru femei, și susținând gay, lesbiene, bisexuali și transgender, care sunt contrare învățăturilor bisericii”.

(va urma)