Petro Poroșenko, nu are nici o șansă să câștige un al doilea mandat

12:35, 11 februarie 2019 | Actual, Externe, Opinii | 1313 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Potrivit expertului militar român, Valentin Vasilescu, președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, nu mai are astăzi sprijinul formațiunilor național-fasciste și, prin urmare, nu are nicio șansă să fie reales pentru un nou mandat.

În opinia sa, pentru ca acesta să rămână la putere, Ucraina trebuie să obțină o victorie fulgerătoare asupra Federației Ruse.

“În Donbas și Crimeea, o acțiune militară ucraineană ar dura prea mult”, consideră expertul.

Vasilescu citează cuvintele analistului politic ucrainean Serghei Gaidai, care crede că Ucraina poate ocupa Transnistria în cinci zile. El observă că armata ucraineană a construit deja fortificații în anumite zone de la granița cu Transnistria, care pot fi folosite ca puncte de plecare pentru o eventuală ofensivă.

Până în prezent, trupele din Kiev au fost desfășurate în zona Balta, la granița cu Transnistria. Expertul observă că acest oraș este un important centru de comunicații, care leagă Kievul de Odesa și de Chișinău.

Expertul apreciază că un atac al armatei ucrainene asupra Transnistriei va provoca, în mod firesc, o reacție din partea Federației Ruse. Valentin Vasilescu, referindu-se la cuvintele politologului Alexey Martynov, spune că Aeroportul din Tiraspol are capacitățile tehnice de a primi aeronave grele de transport din Federația Rusă. În termen de 10 ore, Moscova este capabilă să asigure un pod aerian pentru transportul în Transnistria, nu numai a 8.000 de militari, ci și a unui număr mare de vehicule, inclusiv tancuri T-72B3, tunuri autopropulsate 2D3 Akatsia  și lansatoare multiple de proiectile reactive Uragan și Smerch. El mai notează că majoritatea armamentelor vor fi livrate cu ajutorul parașutelor pentru blocarea magistralelor auto M05, care leagă Kievul de Odesa, și M13 dintre Dubăsari și Kirovograd. În acest fel, Regiunea Odesa va fi izolată de restul Ucrainei.

Anterior, site-ul PolitRossia a informat despre faptul că, în opinia expertului militar roman, Valentin Vasilescu, SUA întrebuințează drone pentru a pregăti terenul pentru rachetele nucleare Tomahawk.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Alegerile prezidențiale din Ucraina sunt programate pe 31.03.2019. Campania electorală pentru acestea a început la sfârșitul lunii decembrie, și se află, practic, aproape de jumătate.

Sondajele de opinie din acest moment arată că președintele actual, Petro Poroșenko, se află pe locul trei, fiind devansat de actorul Vladimir Zelensky și de fostul premier ucrainean, Iulia Timoșenko. Dacă lucrurile vor evolua așa cum arată trendul actual, atunci, într-adevăr, Petro Poroșenko nu va intra nici măcar în turul doi de scrutin, deci nu are șanse să fie ales pentru un nou mandat.

Însă, până la alegeri mai sunt aproape șase săptămâni, timp în care se pot întâmpla multe lucruri.

Probabil, mișcările decisive ale candidaților vor avea loc în ultimele două săptămâni.

Sub îndrumarea consilierilor americani și britanici, este posibil ca Petro Poroșenko să recurgă la o provocare de natură militară împotriva Federației Ruse, numai că acest lucru va însemna sfârșitul carierei sale politice, pentru că o astfel de acțiune va sfârși în mod sigur cu o înfrângere. De aceea, nu va fi folosit un demers de acest fel decât, eventual, ca o ultimă soluție disperată de a rămâne la putere. Altfel, vor fi încercate alte metode, care au mai fost experimentate de specialiștii occidentali în state din estul Europei, ca de exemplu discreditarea contracandidaților.

SURSA: https://remnmilitaryblog.com
Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,