Pavel Filip se pregăteşte să plece din funcţie

16:42, 24 ianuarie 2018 | Actual | 3262 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

La 20 ianuarie se fac 2 ani de la învestirea actualului guvern. Evenimentul a avut loc la un miez de noapte, în condiţii extrem de dificile, când clădirea parlamentului fusese înconjurată mii de protestatari, adunaţi pentru a împiedica acordarea votului de încredere noului cabinet.

În debutul şedinţei de miercuri a Guvernului, Pavel Filip a vorbit despre faptul că acest an este unul electoral şi a sugerat că la finele lui cabinetul pe care dânsul în conduce va trebui să-şi depună demisia.

„Multe s-au schimbat în aceşti ani”, a declarat Filip, menţionând printre realizări reforma administraţiei publice centrale, realizată prin comasarea unor ministere şi prin reducerea aparatului executiv.

„Dar cea mai importantă schimbare este că am reuşit în aceşti doi ani să asigurăm o creştere economică de 4%”, a subliniat premierul.

„Pe această cale vreau să aduc mulţumiri tuturor celor care au muncit în această perioadă. Vreau să vă spun că este o onoare şi un privilegiu să fii în slujba publică în calitate de membru al cabinetului de miniştri”, a mai spus şeful executivului.

În opinia lui onoarea şi privilegiul este cu atât mai mare, cu cât se apropie alegerile.

„Mai ales în acest an 2018 să mărim turaţiile. Când vom pleca din funcţii să putem spune că am adus ceva acestei ţări”, a declarat Filip.

El le-a spus miniştrilor că anul 2018 nu e unul simplu şi că mai sunt multe de făcut.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,