Chișinău Forum 2019

Participanții la Forul de la Chișinău III: Youssef Hindi, Franța

10:48, 15 septembrie 2019 | Actual | 565 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni stând jos

Printre cei mai așteptați oratori la Forul de la Chișinău este dl. Youssef Hindi, care e unul dintre reprezentanții cei mai vocali și mai dinamici din rezistența intelectuală franceză la ora actuală. Este vorba despre un tânăr care surprinde prin vasta sa erudiție, dar și prin profunzimea cercetărilor sale expuse în cărțile pe care le-a publicat până în prezent.

Iată scurta prezentare preluată de pe coperțile cărților sale apărute la editura pariziană SIGEST. Youssef Hindi este un istoric al religiilor și geopolitilog. Născut în Maroc, el a imigrat încă fiind foarte tânăr în Franța, având astfel un parcurs ce l-a condus spre dezvoltarea unei reflecții privind necesitatea reconcilierii Nordului și Sudului Mediteranei. Specialist în domeniul mesianismului și al implicațiilor sale istorice, politice și geopolitice, cercetările sale inedite au ridicat vălul de pe originile ideologiilor moderne, printre care sionismul, socialismul și republicanismul francez. Este de asemenea autorul unor numeroase articole ce vizează relațiile internaționale.

Youssef Hindi ține cu regularitate conferințe publice de o profunzime și o eleganță unică, acestea fiind plasate în versiune video pe Internet.

Pentru ne face o idee cât de prolific și asiduu este acest autor, e suficient să urmărim dinamica aparițiilor cărților sale. ”Occidentul și Islamul. Volumul I” (2015), ”Miturile Fondatoare ale Conflictului Civilizațiilor” (2016), ”Mistica Laicității” (2017), ”Occidentul și Islamul. Volumul II” (2018), ”De la Brexit la Vestele Galbene” (2019). Toate cărțile au apărut la editura SIGEST.

Youssef Hindi a promis că va aborda în luarea sa de cuvânt chestiunea suveranității, a morții democrației, a sfârșitul ideologiilor moderne, altfel zis va viza epuizarea miturilor unui ciclu istoric numit Modernitate, în parametrii căreia încă mai persistă analizele unor spirite retardate.

Sâmbătă, 21 septembrie, Youssef Hindi va interveni din nou în cadrul dezbaterii despre Orientul Mijlociu, precum și în cadrul prezentării cărților unor autori francezi traduși în română și editați de către Universitatea Populară de la Chișinău. Precizăm că versiunea română a cărții ”Mistica Laicității” a fost publicată în 2018.

Amintim că pe parcursul zilelor de 20 și 21 septembrie Forul de la Chișinău va fi transmis în direct prin Internet. Nu ratați șansa să urmăriți discursurile unor intelectuali de excepție din mai multe țări ale lumii.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,