Chișinău Forum 2019

Participanții la Forul de la Chișinău III: Pierre-Antoine Plaquevent, Franța

11:02, 18 septembrie 2019 | Actual | 709 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Bunul nostru prieten Pierre-Antoine Plaquevent este unul dintre vârfurile de lance ale elitei intelectuale franceze care produce o multitudine de articole și studii ce vizează decriptarea celor mai dosite aspecte ale societății occidentale de azi. Mintea lui pătrunde ca o lamă de cuțit în zonele interzise ale realităților politice și ale războaielor non-militare purtate de așa-zisa elită globală contra popoarelor. Rigurozitatea cercetărilor sale, care sunt rodul unor anchete jurnalistice de o complexitate aparte, cunoștințele sale vaste în diverse domenii conferă textelor sale o forță argumentativă exemplară.

Pierre-Antoine Plaquevent este cel care administrează portalul metapolitic les-non-alignés.fr. Lucrările sale se axează în mod special pe domeniul soft power și cel al războaielor informaționale, precum și pe cele ale filosofiei politice, geopoliticii și ale studiilor comparate ale religiilor și ideologiilor.

Dl Plaquevent revine la Chișinău deloc întâmplător. Vizita sa precedentă a fost prilejuită de cea de-a doua reuniune internațională a disidenței europene din decembrie2017. Iar sosirea lui la Forul de la Chișinău II are o dublă motivație pentru el. Mai întâi el va fi printre oratorii care vor lua cuvântul vineri, 20 septembrie. Apoi, sâmbătă, 21 septembrie, îl așteaptă o surpriză cu totul specială. Cu ocazia celei de-a treia reuniuni internaționale a intelectualilor europeni non-aliniați, Universitatea Populară din Chișinău va lansa versiunea română a cărții sale ”SOROS și societatea deschisă: Metapolitica globalismului” (ed. ”Le retourauxsources”, 2018).

”Această carte politică are un specific:nu este vorba nici despre un eseu, nici despre un pamflet, ci de o muncă de anchetă și de analiză care țintește deconstruirea deconstrucției în ansamblul său.

Astfel, veți găsi o amplă biografie și o expunere a ideologiei lui George #Soros, ansamblul de acțiuni al #ONG-urilor care fac parte din ”societatea deschisă”. O acțiune care se desfășoară în domeniul imigrației în masă, al depenalizării folosirii drogurilor, al noilor norme societale, al influenței mediatice sau al schimbării unor regimuri politice.

Este vorba despre o acțiune de subversiune globală care afectează toate societățile și își găsește sursa de inspirație într-o viziune asupra lumii expusă în acest studiu: societatea deschisă ca proiect al sfârșitului națiunilor și al Istoriei. Un sfârșit al Istoriei care urmează să conducă în mod etapizat la integrarea întregii omeniri în cadrul unei ordini politice unice de anvergură planetară.

Rodul mai multor ani de cercetare, acest studiu se concentrează asupra metodologiei rețelelor Soros și, mai larg, asupra însăși noțiunii de ”societate deschisă”. O societate deschisă ca proiect metapolitic de transformare și de inginerie socială furtivă; un proiect care se alătură unui curent de idei și de practici politice ce modelează și traversează întreaga istorie contemporană(…) (Pierre-Antoine Plaquevent)”.