Chișinău Forum 2019

Participanții la Forul de la Chișinău III: Ovidiu Hurduzeu, România

18:02, 16 septembrie 2019 | Actual | 594 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Ovidiu Hurduzeu este un scriitor și critic social român, care a locuit în SUA treizeci de ani, timp suficient pentru a înțelege in profunzime modul de functionare a sistemului american si viziuniea asupra lumii a globalismului. Ganditor conservator, și-a făcut doctoratul în literatura franceză și științe umaniste la universitatea Stanford din SUA. Pe lângă preocupările sale literare, proză scurtă și roman, dl. Hurduzeu este cunoscut în mod special datorită cărților de eseistică ”Sclavii fericiți. Lumea văzută din Silicon Valley”, ”Unabomber. Profetul ucigaș” și ”A Treia Forță. România profundă” (împreună cu Mircea Platon). Este coeditor alături de economistul, teologul și omul de afaceri american John Chrystostom Medaille al antologiei ”Economia Libertății”, o culegere de texte programatice, semnate de autori clasici și contemporani, care pledează pentru un model economic mai just, cum ar fi distributismul și alte doctrine economice de alternativă față de liberalism.

Ovidiu Hurduzeu incita cititorii sai printr-o viguroasa analiza nonconformista a vietii occidentale si prin disecarea meticuloasă a societatii globale de astazi. El arată caracterul complementar al celor două sisteme care au concurat de-a lungul secolului XX – comunismul și capitalismul -, în special în ceea ce privește subordonarea ambelor regimuri primatului economicului și obsesia unei expansiuni mondiale pentru impunerea propriului model tuturor popoarelor și statelor. Ovidiu Hurduzeu demonstrează că, de fapt, caracterul antireligios, antropocentrismul opac, războiul împotriva civilizației rurale, tehnolatria, productivismul, “silicolonizarea” societăților și alienarea ființei umane definesc în egală măsură cele două ideologii.

Revenit de un an de zile în România, Ovidiu Hurduzeu a reintrat în miezul dezbaterilor de idei. Alaturi de alti intelectuali de vaza ai tarii, este un varf de lance în lupta de respingere a procesului de colonizare a Romaniei de către corporatocrația globală, Discursul său din cadrul Forului de la Chișinău va aborda, între alte subiecte, originile gnostice a definitiei liberale a “libertatii”.
👉Așadar, încă o dată. Atenție maximă! Urmăriți transmisiunea live a lucrărilor conferinței noastre.

Îndemnați-vă prietenii să ni se alăture pe pagina noastră Facebook Chisinau Forum.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,