Chișinău Forum 2019

Participanții la Forul de la Chișinău III: David Șahnazaryan, Armenia

08:52, 14 septembrie 2019 | Actual | 477 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Printre cei mai tari vorbitori ai Forumului III de la Chișinău va fi David Șahnazaryan, fost șef al serviciilor secrete din Armenia, fost ambasador, activist politic și civic.

O curiozitate istorică despre el.

Din 1988, domnul Șahnazaryan a fost unul dintre cei mai importanți lideri ai Mișcării Naționale Pan-Armene. În aceeași perioadă, Iurie Roșca a fost unul dintre liderii Frontului Popular din Moldova. În 1990, în capitala Moldovei Sovietice a fost fondat Forul de la Chișinău care i-a reunit pe reprezentanții mișcărilor naționaliste și anti-sovietice din fostele republici care au apărut în acea perioadă. Printre fondatorii acestei organizații disidente pan-sovietice au fost Iurie Roșca și David Șahnazaryan. Deci, pentru amândoi, actualul For de la Chișinăului este continuarea celui de atunci. Lupta pentru independența națională și împotriva imixtiunilor din exterior în treburile interne ale statului reprezintă cauza vieții lor.

Cu trei decenii în urmă, nici armeanul David, nici moldoveanul Iurie nu și-au putut imagina că odată cu dispariția URSS numită „imperiu al răului”, națiunile lor vor fi colonizate de un alt imperiu, mult mai pervers și mai periculos – SUA, care întruchipează în această perioada istorică imperiul răului absolut.
Așadar, de la bipolaritatea reprezentată de URSS și SUA după cel de-al doilea război mondial, trecând prin sfârșitul momentului unipolar al dominației americane globale, cei doi vechi prieteni sunt din nou împreună, luptând pentru multipolaritate.

Nu ratați șansa de a urmări Forul de la Chișinău III.

Rămâneți alături de noi.

#Chisinau_Forum #CF_2019