Paradoxal: Crește alarmant numărul de infectări în Coreea de Sud deși 80% din populație e complet vaccinată

13:36, 18 noiembrie 2021 | Actual, Social | 564 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Coreea de Sud a raportat un număr record de 3.292 de noi cazuri de coronavirus, a anunțat joi Agenția coreeană de control și prevenire a bolilor (KDCA), deși mai mult de 78,5 % din populația eligibilă a Coreei de Sud este complet vaccinată, potrivit EFE, citat de activenews.ro.

Până joi erau înregistrate 506 cazuri grave, în ușoară scădere față de cele 522 de cazuri grave raportate cu o zi înainte, un record istoric.

Paturile din spitale s-au ocupat rapid în Seul, cu doar aproximativ 30% din unitățile de terapie intensivă rămase disponibile.

„Acest ritm al contagierilor este ceva la care ne așteptam după activarea primului nivel de relaxare a restricțiilor”, a spus Kwon, referindu-se la anularea de la 1 noiembrie a unor măsuri precum închiderea restaurantelor și a barurilor la ora 22:00, potrivit Știripesurse.

Persoanele de peste 60 de ani reprezintă 82 % dintre aceste cazuri grave şi 97 % dintre decesele produse în țară și a căror rată este cea mai ridicată de la anunțarea aș anumitei pandemii, cu 20 de decese zilnice în ultima săptămână.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,