Pakistanul a doborât miercuri două avioane militare indiene (video)

13:12, 27 februarie 2019 | Actual, Externe | 1095 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Pakistanul a doborât miercuri două avioane militare indiene, a informat un purtător de cuvânt al forţelor armate pakistaneze, la o zi după ce India a efectuat atacuri aeriene care au vizat militanţi pakistanezi din Kashmir, relatează site-ul agenţiei Reuters şi BBC.

Purtătorul de cuvânt a mai informat că unul dintre avioane s-a prăbuşit în Pakistan, iar un pilot a fost arestat.

Pakistanul a informat că atacurile sale au vizat ţinte indiene, la o zi după o serie de atacuri aeriene efectuate de India, împotriva militanţilor pakistanezi din mişcarea Jaish-e-Mohammad.

„Doi piloţi au fost arestaţi – unul dintrei ei a fost rănit şi este îngrijir la Spitalul Militar. Celălalt se află în custodia noastră”, a declarat purtătorul de cuvânt al forţelor armate pakistaneze, Generalul Asif Ghafoor.

Relaţiile au devenit tensionate după ce, la 14 februarie, cel puţin 40 de agenţi ai poliţiei paramilitare au fost ucişi într-un atentat care a avut loc în Kashmirul Indian, acesta fiind cel mai sângeros atac comis asupra forţelor indiene în cei 30 de ani de insurgeţă din regiunea majoritar musulmană.

Prăbușirea unui avion indian

Un avion indian al Forțelor Aeriene s-a prăbușit miercuri în zona disputată din Kashmir, doi piloți și un civil fiind uciși, a declarat un oficial al poliției indiene.

Sursa: https://www.mediafax.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,