Pactul Ribbentrop-Molotov pe vaccinuri! Putin și Merkel vor să producă „în comun” serul anti-Covid

12:22, 6 ianuarie 2021 | Actual | 309 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Președintele rus Vladimir Putin a discutat cu Angela Merkel posibilitatea unei „producții comune de vaccinuri” împotriva coronavirusului, au anunțat oficialii de la Kremlin, în timp ce Moscova încearcă să își mărească capacitățile în acest domeniu.

Conform MoscowTimes, în timpul unei convorbiri telefonice, Putin și Merkel au abordat „chestiuni de cooperare în lupta împotriva pandemiei Covid-19” și „s-a pus accentul pe posibilele perspective ale producerii în comun a vaccinurilor”, arată un comunicat de presă de la Kremlin.

„S-a convenit continuarea contactelor pe această temă între Ministerele Sănătății și alte structuri specializate din cele două țări”.

Potrivit aceleiași surse, Vladimir Putin și Angela Merkel au discutat și despre soluționarea conflictului dintre forțele de la Kiev și separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei, în mare parte înghețat de la semnarea acordurilor de pace în 2015, dar a cărui componentă politică este încă în impas.

Numit „Sputnik V”, vaccinul rusesc împotriva coronavirusului a fost întâmpinat cu scepticism la nivel internațional, după o introducere considerată prematură, în august, înainte de începerea studiilor clinice de fază 3 și publicarea rezultatelor științifice.

În Rusia, campania de vaccinare cu Sputnik V a început la începutul lunii decembrie, iar doze ale vaccinului au fost trimise și în țări ca Belarus, Serbia sau Argentina, dar Moscova a recunoscut că nu dispune de resurse de producție suficient de puterice pentru a fabrica rapid cantitatea necesară. India trebuie să contribuie la producerea a 100 de milioane de doze de Sputnik V și au mai fost semnate parteneriate cu Brazilia, China și Coreea de Sud.

Sursa: https://www.activenews.ro