Omicron nu este normal

08:35, 24 decembrie 2021 | Actual | 419 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Totul sugerează că această variantă a fost scursă dintr-un laborator angajat în cercetarea câștigului de funcție.

Omicron nu este normal. Nu se cunosc progenitori imediati; rudele sale cele mai apropiate sunt virușii observați ultima dată de la începutul până la mijlocul anului 2020. Explicația ortodoxă pentru acest fapt ciudat este că a petrecut ultimele 18 luni pândind „într-o geografie cu supraveghere genomică slabă… sau… la un individ infectat cronic”. Explicația mai simplă este că s-a scurs dintr-un laborator.

După cum au indicat el gato malo (motanul rău) și alții, dovezile sunt puternice că Omicron circulă de preferință la cei vaccinați. După toate probabilitățile, este rezultatul cercetării câștigului de funcție, în care SARS-2 a fost trecut în mod repetat prin plasmă convalescentă sau vaccinată, în speranța de a ajuta virusul să evite imunitatea dobândită. Scopul acestei cercetări ar fi de a anticipa viitoarele variante de evadare imunitară pe care le-ar putea viza vaccinurile.

Omicron poartă o serie de mutații foarte puțin probabile și suspecte în proteina sa spike. Este greu de imaginat că aceste mutații pot apărea prin procese naturale, deoarece toate, cu excepția uneia dintre ele, nu sunt sinonime – adică codifică diferite secvențe de aminoacizi. Variantele cu mutații puternice favorizate de selecția naturală ar trebui să aibă și multe mutații sinonime fără sens.

Strămoșii lui Omicron ar fi putut petrece o perioadă semnificativă de timp adaptându-se la celulele de șoarece, înainte de a reintra în gazde umane. Omicron pare selectat pentru a se replica în primul rând în tractul bronșic. Mai profund în plămânul uman, funcționează mult mai puțin eficient decât Delta sau primele tulpini de la Wuhan. Acesta este probabil motivul pentru care provoacă în mare parte boli ușoare și amintește de tehnicile folosite pentru a face vaccinurile gripale vii atenuate mai sigure pentru utilizare la oameni. Astfel de vaccinuri sunt adaptate la frig, adică selectate să circule în principal în tractul respirator superior mai rece decât în ​​plămânii mai calzi și vulnerabili.

Bilanțul dovezilor este că Omicron s-a scurs dintr-un laborator angajat în cercetarea vaccinului SARS-2. Există multe posibilități: ar putea reprezenta un vaccin cu virus viu, atenuat, folosit informal printre cercetători, care a mutat înapoi la virulență și a scăpat; ar fi putut fi eliberat accidental; ar putea fi chiar o încercare de a dezvolta un vaccin cu auto-răspândire pentru a imuniza animalele sau populațiile lumii a treia.

Bilanțul dovezilor este că Omicron s-a scurs dintr-un laborator angajat în cercetarea vaccinului SARS-2. Există multe posibilități: ar putea reprezenta un vaccin cu virus viu, atenuat, folosit informal printre cercetători, care a mutat înapoi la virulență și a scăpat; ar fi putut fi eliberat accidental; ar putea fi chiar o încercare de a dezvolta un vaccin cu auto-răspândire pentru a imuniza animalele sau populațiile lumii a treia.

Sursa: https://ortodoxinfo.ro