O școală din Italia a dat jos crucile din sălile de clasă. Matteo Salvini: E o nebunie, jos mâinile de pe istoria noastră milenară!

13:28, 20 noiembrie 2018 | Actual | 1367 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

O școală din orășelul Fiumicino, aflat la câțiva kilometri de Roma și gazdă a binecunoscutului aeroport italian, a decis să elimine crucile de pe pereții din sălile de clasă, pentru a nu-i ofensa pe elevii musulmani ai instituției, informează cotidianul Il Messagero.

Evenimentul a fost adus în atenția opiniei publice de către senatorul William de Vechis (Liga Nordului), care a precizat că decizia a fost luată în ciuda protestelor părinților de la Institutul Rodano, școala în cauză.

„E o alegere pe care nu o împărtășesc, aceea de a sacrifica sentimentele multora pentru a satisface exigențele unor puțini. Crucifixul este un simbol care a acompaniat dintotdeauna educația copiiilor noștri, încorporează valori care au stat alături de creșterea istorică a Țării noastre”,  a spus De Vecchis.

Ministrul de Interne al Guvernului de la Roma, Matteo Salvini, a reacționat prin intermediul rețelei Instagram: Nebunie! Sper să nu fie adevărat…Câte astfel de provocări vom avea până la Crăciun? Reiterez: #vivailNatale(Trăiască Crăciunul), jos mâinile de pe istoria noastră milenară.

În urma discuțiilor ivite, primarul din localitate a promis că se va implica în soluționarea crizei.

Sursa:www.activenews.ro 

 

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,