„Nu am câștiga nimic dacă am ieși acum, pripit, din lockdown”. Germania extinde restricțiile anti-COVID până pe 7 martie. În Anglia, Boris Johnson INTERZICE VACANȚA DE VARĂ

10:18, 11 februarie 2021 | Actual | 139 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Germania extinde până pe 7 martie lockdown-ul impus pentru a combate răspândirea noului tip de coronavirus, au convenit cancelarul federal Angela Merkel și premierii celor 16 landuri, anunță Reuters.

Germania a impus inițial un lockdown în noiembrie, iar apoi a înăsprit restricțiile în contextul creșterii numărului de contaminări, însă în pofida unei ușoare scăderi a numărului de noi infectări Merkel și liderii de landuri nu consideră că țara este încă în afara oricărui pericol. Lockdown-ul a presupus închiderea școlilor, grădinițelor și magazinelor neesențiale, transmite DPA.

De asemenea, miercuri s-a decis că premierii de land vor decide ei înșiși cu privire la redeschiderea ulterioară a școlilor, însă frizeriilor și saloanelor de coafură și s-a dat deja undă verde pentru a-și reîncepe activitatea de pe 1 martie. „Să folosim timpul pe care îl mai avem înainte ca varianta britanică a virusului să fi devenit predominantă, pentru a reduce numărul noilor infectări „Nu am câștiga nimic dacă am ieși acum, pripit, din lockdown”, a spus șefa executivului de la Berlin, potrivit participanților la ședință, citați de DPA.

În Marea Britanie „este interzis în prezent să pleci în vacanță”. Premierul britanic Boris Johnson a declarat într-o conferință de presă: „Prioritatea noastră în acest moment este să continuăm campania de vaccinare și să o accelerăm cât mai mult posibil”.

Premierul a subliniat că „este prea devreme” pentru a da răspunsuri la subiectul vacanței de vară sau al nunților.

Boris Johnson a anunțat că pe 22 februarie va oferi mai multe detalii pe foaia de parcurs pentru a ieși din blocajul actual și a pune capăt restricțiilor în vigoare.
În Anglia, 25% dintre adulți și peste 90% din peste 75 de ani au fost vaccinați, dar ceea ce continuă să îngrijoreze Downing Street sunt mutațiile coronavirusului.

Sursa: https://www.activenews.ro