„Noul normal”: paşapoarte de vaccinare ca să intri în supermarket. Unde se cer şi de când!

23:18, 14 februarie 2021 | Actual, Externe, Social | 580 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Pandemia de coronavirus a schimbat „normalul” vieţii, pe care-l ştiam până acum. Mai nou, este posibil să aveţi nevoie de un paşaport de vaccinare, pentru a intra într-un suprmarket.

Deocamdată, se întâmplă în Marea Britanie. Pașapoartele de vaccinare ar putea fi necesare în Marea Britanie pentru a merge la supermarket ori a avea acces în pub-uri, a spus ministrul de externe Dominic Raab.

Politicianul a adus precizări suplimentare cu privire la accesul în locurile publice pe baza pașaportului de vaccinare, într-o intervenție la postul de radio LBC, sâmbătă dimineață. „Este ceva care nu a fost exclus. Este în curs de examinare. Dar, bineînțeles, trebuie să faci acestă propunere funcțională”, a spus Dominic Raab.

Oamenii trebuie să dovedească vaccinarea

Ministrul a adăugat că „modalitățile și mecanismele” privind modul în care oamenii ar putea dovedi vaccinarea anti COVID-19 au fost analizate.

Trebuie să știm că documentul prezentat este ceva pe care ne putem baza”, a spus el.

O firmă din Marea Britanie, Covetic-19 Prenetics, a semnat acorduri cu aproximativ 100 de companii – inclusiv bănci de investiții – pentru a ajuta personalul să revină la birou în siguranță.

În acest sens, va fi folosit telefonul mobil. Angajații care folosesc pașaportul digital de sănătate vor descărca o aplicație pe telefon, care va stoca rezultatele testelor Covid și certificatelor de vaccin primite la imunizare.

Sursa: https://www.national.ro