Noua guvernare se joacă de-a democrația cu o grupare criminală

19:11, 18 iunie 2019 | Actual, Opinii | 1422 vizualizări | 2 Comentarii Autor:

Am urmărit și eu ca toată lumea ședința de azi a Parlamentului. Și m-am bucurat și eu ca tot omul normal de hotărârile adoptate de majoritatea parlamentară. Sunt extrem de binevenite și comisiile de anchetă care s-au format, dar și anularea legii ”cetățenie contra bani” despre care am scris și am tot bătut alarma de un an de zile. Nu voi reveni la cele scrise în articolul meu de ieri. Cine vrea, îl poate găsi aici:

Ceea ce m-a contrariat, însă, și nu doar pe mine,  este faptul că liderii noii majorități parlamentare chiar s-au apucat să trateze gruparea criminală ”PDM” ca pe o fracțiune parlamentară perfect normală. Reverențele și generozitatea acestora sunt greu de înțeles. Una din două: ori Plahotniuc și ortacii lui au comis cea mai gravă crimă împotriva poporului care este uzurparea puterii de stat, iar statul nostru a devenit unul captiv (așa cum a stabilit și majoritatea parlamentară în documentul votat chiar la prima ședință), ori odată cu evadarea capului acestei organizații de tip mafiot complicii piticului cu rânjet de bestie au devenit mielușei buni de cocoțat în prezidiu și de partajat funcțiile de conducere în Parlament potrivit principiului proporționalității.

Răbdarea plină de politețe excesivă cu care a fost tolerat să scheaune țâncul de pripas al pocitaniei fugare, Serghei Sârbu, de câte ori i-a trăsnit prin cap este una emblematică în acest sens. Tot așa a fost ascultată cu îngăduință solemnă și lecția de moralitate pe care a slobozit-o bătrânul vulpoi pervers al politicii moldovenești Dumitru Diacov, care încă mai este – atenție, ce rușine! – președintele de onoare al PDM. O mai cumplită dezonoare și degradare morală nici că se poate închipui. Din perorația plină de emfază și ipocrizie a numitului profitor de marcă sub toate guvernările am înțeles că insul e gata să preia șefia partidului pe care i l-a dăruit (că de vânzare nici vorbă nu poate fi!) lui Plahotniuc acum zece ani.  Dar nu despre asta e vorba acum, ci despre maniera în care a înțeles noua majoritate să-și construiască relațiile cu interlopii din banda ce-și zice ritos PDM.

Fiindcă orice s-ar spune, dar există o contradicție flagrantă între crimele deosebit de grave săvârșite de fostul regim (al cărui complici sunt toți deputații din PDM) și tratamentul plin de o eleganță mai mult decât protocolară față de impostorii din proaspăta opoziție de paie. Se vede că așa înțeleg noii conducători ai țării ideea unui stat de drept și mai ales sacrosancta noțiune de democrație. Și după mine fac o eroare care poate avea consecințe deloc neglijabile. Dacă nu vor renunța la această delicatețe exagerată în raport cu niște căzături umane care merită doar dispreț, descalificare, oprobriu public și condamnări pe bandă rulantă la ani grei de pușcărie, s-ar putea ca mâine să aibă motive serioase de regrete.

Am enunțat o părere, nu dau cu parul.

Iurie Roșca

 

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , , ,