Norvegia și-a schimbat protocolul de utilizare a vaccinului Pfizer-BioNTech. După cele 29 de decese post vaccinare, vor fi evitate persoanele fragile ș în vârstă

10:04, 19 ianuarie 2021 | Actual | 176 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Norvegia și-a schimbat politica privind utilizarea vaccinului COVID-19 Pfizer și BioNTech pentru a lua în considerare excluderea bolnavilor terminali. Decizia vine în urma informatiilor privind decesele survenite la pacienții foarte fragili după administrarea injectiei, a anunțat luni  BioNTech.

Decizia vine în urma informatiilor privind decesele survenite la pacienții foarte fragili după administrarea injectiei, a declarat luni BioNTech, potrivit Reuters.

„Autoritățile norvegiene din domeniul sănătății au modificat (recomandările) acum în ceea ce privește vaccinarea bolnavilor terminali (Scala de fragilitate clinică 8 sau mai mare)”, BioNTech.

Scala de fragilitate clinică, un sistem de clasificare utilizat pe scară largă în îngrijirea persoanelor în vârstă, definește pacienții de gradul 8 ca fiind apropiați de sfârșitul vieții și, de obicei, incapabili să se „recupereze chiar și după o boală minoră”.

Agenția norvegiană pentru medicamente a declarat luni că „reacțiile adverse frecvente ar fi putut contribui la o evoluție severă la persoanele în vârstă care sunt mult mai fragile”.

Incepând cu 14 ianuarie, 29 de decese au fost depuse la registrul sanitar norvegian, a spus acesta.

Sursa: https://www.activenews.ro