Moldovenilor care obișnuiesc să-și facă cumpărăturile în stradă: Riscați să cumpărați cadavre sau animale bolnave pentru masa de Paște

15:24, 16 aprilie 2019 | Actual, Social | 2826 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Produsele comercializate în condiții insalubre, animale și păsări despre care nu știm când au fost sacrificate sau dacă nu au fost bolnave – toate acestea ar putea ajunge pe masa de sărbătoare a moldovenilor care obișnuiesc să-și facă cumpărăturile în stradă, spun specialiștii CNPIEC.

Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor (CNPIEC) atenționează consumatorii asupra pericolul consumului produselor care sunt comercializate în stradă, în condiții insalubre, ”sub roțile automobilelor”.

Specialiștii CNPIEC s-au convins la fața locului în ce condiții sunt vândute produsele din carne, brânzeturile, ouăle, carnea de pasăre, miel și altele.

Potrivit acestora, sunt sfidate toate normele de igienă, iar consumatorii nu au cum să cunoască ziua sacrificării animalelor și păsărilor, precum și nu se cunoaște dacă acestea au fost supuse testelor de către medicul veterinar. Mai mult decât atât, spun specialiștii, în stradă ar putea fi comercializate chiar cadavre sau animale sacrificate pe motiv de boală.

CNPIEC mai menționează că, după cele stabilite în stradă, am mers și la hala de carne din Piața Centrală Chișinău unde au constatat că există un număr mare de spații libere pentru comercianți, care rămân însă neocupate. Și asta pentru că, vânzându-și marfa în stradă, oamenii nu trebuie să-și bată capul de autorizație de funcționare, să respecte condițiile sanitare și să achite taxele.

Sursa: https://sputnik.md

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,