Ministrul venezuelean al Apărări acuză opoziţia şi Statele Unite pentru tentativa de a lansa o lovitură împotriva preşedintelui Nicolas Maduro

09:55, 25 ianuarie 2019 | Actual, Externe | 1275 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Ministrul venezuelean al Apărării, Vladimir Padrino, a acuzat joi opoziţia din Venezuela şi Statele Unite pentru tentativa de a lansa o lovitură împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, care riscă declanşarea „haosului şi anarhiei”.

„Suntem aici pentru a evita, sub orice cost, un conflict între venezueleni. Nu este un război civil, un război între graniţe, care ar putea să rezolve problemele Venezuelei, ci un dialog”, a declarat Padrino.

„Noi, membrii forţelor armate, ştim bine care ar fi consecinţele unui război, doar dacă ne uităm în urmă la istoria umanităţii, a ultimului secol, când milioane şi milioane de oameni şi-au pierdut viaţa”, a adăugat oficialul venezuelean.

Juan Guaido s-a autoproclamat miercuri preşedinte interimar al Venezuelei, fiind susţinut de SUA şi mai multe state din America Latină, inclusiv Brazilia, Argentina şi Columbia.

Rusia şi China în schimb, au informat că susţin în continuare Guvernul lui Maduro. Mexic, Cuba şi Bolivia îl susţin de asemenea pe Maduro.

Mii de persoane au protestat în ultima săptămână faţă de Guvernul condus de preşedintele Nicolas Maduro.

Sursa: https://www.mediafax.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,