Milioanele de ani și doza trimestrială

11:13, 20 decembrie 2021 | Actual, Opinii | 418 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Am (încă) o uriașă răbdare să văd o explicație serioasă din partea unui imunolog neutru (adică nu de la Pfizer) asupra necesității boosterelor în combaterea omicronului (ni se spune că primele două doze nu reușesc să combată mutațiile, dar a treia, făcută cu aceeași zeamă genetică – mRNA pentru proteină Spike 1.0 – în mod miraculos reușește să combată și mutantul Spike 2.0! – cum? mister!).

De asemenea aștept ca același cineva să ne spună ceea ce până la pandemie era considerat un fapt banal: că este absolut normal ca numărul de anticorpi să scadă la o vreme după infecție sau o primă vaccinare, dar asta nu înseamnă deloc pierderea imunității (memoria antigenului se păstrează, iar anticorpii se produc LA NEVOIE, în caz de o nouă întâlnire cu inamicul). Nu de alta, dar sub presiunea mass media și a științei emise de alde Fauci și de departamentul de vânzări de la Pfizer, văd că nimeni nu mai îndrăznește să spună public că “împăratul e gol”. Toți politicieni și ziarele promovează „acupunctura” sezonieră, iar turma, in goana după imunitate, a renunțat complet să își mai pună întrebări.

Aș pune eu însă o întrebare celor ce au făcut deja doza 3: peste nici trei luni vi se va spune că nu e suficientă nici doza 3, iar apoi nici doza 4. Nu, studiile încă nu au ieșit, dar o să iasă – la timp. Ce veți face atunci? Va veți duce grăbiți să o faceți, cu masca pe față, bine spălați de mâini, ferindu-vă și de umbra voastră, sau o să vă opriți o secundă să reflectați dacă e normal ca un corp complex, dezvoltat și perfecționat de-a lungul milioanelor de ani de evoluție (ca să ne păstrăm în cadrul de referință al științei moderne), să ajungă dependent de un ser artificial administrat la fiecare trei luni?

Gabriel Purcăruș