Migranții au luat cu asalt sediul Comediei Franceze

09:30, 18 decembrie 2018 | Actual | 774 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Între 200 și 300 de migranți, solicitanți de azil sau persoane fără documente de ședere, au încercat duminică seară, la Paris, să pătrundă în incinta Comediei Franceze pentru a-l reține pe administratorul teatrului în scopul soluționării situației lor, relatează AFP.

În jurul orei locale 21.00 (20.00 GMT), un mic grup de migranți a încercat să pătrundă în incinta Comediei Franceze, în centrul capitalei, fiind respinși într-o primă fază de agenții de pază.

Peste 200 de alți migranți, originari în majoritate din Africa subsahariană, li s-au alăturat apoi și au încercat din nou să forțeze intrarea în celebra instituție culturală, unde se juca „Lucrezia Borgia” de Victor Hugo, reprezentație pe care doreau să o întrerupă, scrie Agerpres.
Ajunse foarte rapid la fața locului, forțele de ordine au lansat o grenadă lacrimogenă și migranții s-au așezat, fiind încercuiți în calm de forțele de ordine. Acțiunea a fost organizată la inițiativa a două organizații de ajutorare a migranților.

Scopul inițial a fost reținerea administratorului Comediei Franceze, Eric Ruf, pentru ca acesta să le obțină o întâlnire cu ministrul de interne Christophe Castaner, cu care să discute despre reglementarea situației lor.

Sursa: 

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,