Matteo Salvini, vizită oficială în Polonia pentru a discuta despre alianţa eurosceptică

11:51, 9 ianuarie 2019 | Actual, Externe | 1312 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Vicepremierul şi ministrul de Interne al Italiei, Matteo Salvini, se va întâlni miercuri cu liderul partidului de guvernare din Polonia, Jaroslaw Kaczynski, pentru a discuta despre posibilitatea formării unei alianţe eurosceptice pentru a contesta alegerile europarlamentare din mai, conform Reuters.

Vizita lui Salvini la Varşovia, iniţiată de ministrul polonez de Interne Joachim Brudzinski, vine în contextul eforturilor făcute de eurosceptici pentru a schimba direcţia Uniunii Europene după alegerile din luna mai.

„Alegerile vor arăta dacă vocile eurosceptice din Europa sunt în creştere, sau dacă această creştere a fost limitată pentru moment”, a declarat Michal Baranowski.

Salvini, liderul partidului italian Liga, a criticat în repetate rânduri Uniunea Europeană şi consideră că alegerile din luna mai sunt vitale pentru crearea unui Bloc „reformat” care poate repara instituţiile de la Bruxelles din interior.

Vicepremierul a indicat de asemenea că ar putea candida pentru preşedinţia Comisiei Europene.

Cineva a trădat visul european. Vom face o nouă comunitate europeană, bazată pe respect, muncă, egalitate şi evoluţie”, a declarat Salvini în cadrul unei întâlniri electorale în luna decembrie.

Jaroslaw Kaczynski a transmsi că Polonia ar trebui să rămână membră a Uniunii Europene, dar doreşte reforme care să transfere puterea de la Bruxelles spre capitalele naţionale.

Sursa: https://www.mediafax.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,