Mașinile diesel au fost oficial interzise

11:14, 18 ianuarie 2019 | Actual, Externe | 1657 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Interdicțiile motoarelor diesel au provocat o adevărată isterie. Posesorii de mașini cu acest tip de motoare sunt acum, pur și simplu, expropriați.

Deşi de ani de zile există nişte limite de poluare, începând din anul 2019, în anumite metropole germane, precum Frankfurt sau Koln, zeci de mii de maşini nu vor mai putea circula.

Este de înţeles că această veste nu poate fi primită cu bucurie de toată lumea, în condiţiile în care, zilnic, fiecare navetist din Germania străbate în medie 17 kilometri pentru a ajunge la locul de muncă, scrie B1.

Cum preţurile transportului feroviar sunt destul de piperate, iar oricum trenurile sunt supraaglomerate şi nepunctuale, interdicţia de circulaţie în cazul maşinilor vechi nu reprezintă o victorie asupra marilor producători de maşini, ci mai degrabă o victorie a acestora.

Aceste măsuri vor afecta, aşadar, aproximativ 110.000 de proprietari de autovehicule din Germania, cărora li se vor adăuga navetiştii din localităţile limitrofe. Toţi şoferii vor fi obligaţi să-şi cumpere alte maşini.

Aceste prevederi legislative vor afecta, în primul rând, omul de rând, dat fiindcă există mai multe şanse ca acesta să deţină o maşină veche decât un broker sau un director de bancă.

Autoturismele diesel vor dispărea peste tot în Europa în următorii ani, anunţă Elzbieta Bienkowska, comisar european pentru piaţă internă şi industrie.

„S-a terminat cu autovehiculele diesel. Cred că în câţiva ani acestea vor dispărea complet. Este o tehnologie care aparţine trecutului. Oamenii au realizat că nu vom avea niciodată maşini diesel complet curate, fără emisii de oxid de azot,” a declarat Elzbieta Bienkowska.

Fără doar şi poate, o decizie de acest fel va schimba dramatic industria auto din Europa. Nu mai puţin de jumătate din numărul total de autoturisme înmatriculate în ţările din UE, funcţionează cu motoare diesel.

Sursa: https://www.capital.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,